Magazin > Lepota & telo
80 ogledov

Ostanite mladi z vinoterapijo

grozdje Shutterstock
Vinoterapija. Grozdje naj ne bo le na vašem jedilniku, ampak ga uporabite tudi v lepotne namene. Nanesite si masko ali se okopajte v vinski kopeli.

Biološko aktivne snovi grozdja in vina se zadnja leta vse bolj uporabljajo tudi v kozmetiki. Kako vse jih lahko uporabite?

Proti staranju obraza

Nega z grozdjem je naravna, a učinkovita nega obraza proti staranju. Grozdne peške namreč vsebujejo visoko koncentracijo vitamina E, flavonoidov in linolenske kisline ter sestavine, imenovane procianidini. Te sestavine delujejo antioksidantno, proti starostnim lisam in pegam ter pospešujejo tvorbo kolagena. Po negi je koža bolj napeta in gubice so zmanjšane,” pravi Mirjana Pokrivač iz M-kozmetike, kjer izvajajo nego z grozdjem.

Z masažo do harmonije

“V grozdju so koencim Q10, ki spodbuja celično energijo, minerali (kalcij, magnezij), tanini, ki hranijo kožo in jo obnavljajo, ter veliko naravnih antioksidantov, ki zavirajo procese staranja in poškodb celic, zato je olje grozdnih pečk idealno za masažo. Tovrstna masaža je aromaterapija, kjer se s kombinacijo masažnih tehnik (akupresura, limfna drenaža, šiacu terapija) ter eteričnih olj v telesu vzpostavita harmonija in notranji mir,” pojasnjuje Olga Grad iz Šmarjeških Toplic.

V vinsko kopel

Kopel ima vonj po grozdju in šampanjcu. Izboljša prekrvavljenost in spodbuja izločanje nečistoč iz kože. Ugodno vpliva na psihofizično sproščanje, koža pa je po njej dobro oskrbljena z vlago,” pravi Maribel Wolf iz Spa Lune.

Nahranite kožo od znotraj

Grozdni sok vsebuje veliko vitaminov in mineralov, kot sta kalij in železo, zato ga nutricionisti primerjajo celo z materinim mlekom. Je naravni regulator črevesnih procesov, zato pomaga pri težavah s prebavo. Spijte kozarec, ko začutite upad energije. Sok deluje tudi kot naravni čistilec kože.

Obraz

Grozdno nego lahko naredite tudi sami doma. V mešalniku zmešajte šest grozdnih jagod, dodajte dve žlički navadnega jogurta in pol žličke limoninega soka. Primešajte 12 žličk oljčnega olja in polovico žličke medu. Zmes namažite na očiščeno kožo in pustite deset minut, nato izperite.

Jagodo grozda lahko tudi prerežete na polovico in si z njo drgnete obraz navzgor, od brade proti očem. Malce dlje se zadržite na predelih, kjer pogosto nastanejo gubice (zunanji očesni kotički, čelo, kotički ustnic).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.