Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Otroci v stiski dobili zimske čevlje

Hervis darovanje čevlji otroci Hervis
Hervis je na dobrodelnem dogodku Zvezi prijateljev mladine doniral več kot 400 parov zimskih čevljev.

Zaradi trenutnih gospodarskih razmer se je marsikatera družina v Sloveniji znašla v nezavidljivem finančnem položaju, zato se je Hervis tudi letos odločil pomagati. Tokrat tako, da otrokom iz materialno ogroženih družin podari kakovostne zimske čevlje, ki jih bodo greli v teh hladnih dneh.

"Slovenci znamo priskočiti na pomoč soljudem v stiski, kar kažejo številni uspešni humanitarni projekti, usmerjeni v pomoč različnim deprivilegiranim skupinam ljudi. Tudi v podjetju Hervis se zavedamo svoje družbene odgovornosti, zato se vselej trudimo pomagati po svojih najboljših močeh. Lani smo prizadetim v poplavah donirali zimska oblačila in obutev, letos smo se odločili pomagati otrokom," je  povedal Sandi Draksler, vodja maloprodaje v podjetju Hervis Šport in moda.

"Žal je danes vse več družin v vse večji finančni stiski, zato smo pri Zvezi prijateljev mladine veseli donacij slovenskih podjetij, bodisi v obliki materialne bodisi finančne pomoči. Poskrbeli bomo, da bo obutev prišla v prave roke in še naprej s podporo vseh naših partnerjev delovali za dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina," je povedala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je donacijo prevzela.

ZPM bo s toplo zimsko obutvijo oskrbela otroke iz manj spodbudnih družinskih okolij na predlog šolskih svetovalnih služb in otroke, ki jim bo to zimo omogočila humanitarne počitnice v svojih domovih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.