Magazin > Lepota & telo
102 ogledov

Pari brez otrok so srečnejši

par ljubezen razmerje sreča Shutterstock
Pari, ki nimajo otrok, imajo srečnejše zakone in razmerja, so pokazali rezultati ene od največjih raziskav o razmerjih.

Nedavna britanska raziskava je pokazala, da so moški in ženske, ki nimajo otrok, zadovoljnejši s svojim razmerjem in jih partner bolj ceni. A strokovnjaki so hkrati tudi odkrili, da so ženske brez otrok najmanj zadovoljne s svojim življenjem, medtem ko so ženske z otroki najbolj srečne v primerjavi s preostalimi skupinami žensk, pa čeprav so njihova razmerja propadla.

Študija je pod drobnogled vzela 5.000 odraslih, ki so jih proučevali dve leti.

Najpomembnejša dejavnika za ohranjanje zdravega in srečnega razmerja sta zahvaljevanje partnerju in dajanje komplimentov, je še pokazala raziskava. Izkazalo se je tudi, da znajo ljudje, ki so v preteklosti že imeli resno in dolgoletno razmerje, bolje ohranjati naslednjega.

Rezultati so še pokazali, da moški z otroki kar dvakrat bolj pogrešajo seks in intimnost kot ženske z otroki. To so navedli kot nekaj, kar jim je najmanj všeč pri njihovem razmerju.

Komentarjev 2
  • c1305166 15:31 14.januar 2014.

    Od kje ti ta statistika? Kakšni podatki ali zgolj "občutek"? Članek govori o tem, kdo je srečnejši. Poznam kar nekaj parov, ki so ostali skupaj samo zaradi otrok, a so zato lep del svojega življenja preživeli nesrečni. Najlepše ...prikaži več je seveda imeti otroke in živeti srečno!

  • 4krogci 13:10 14.januar 2014.

    Zelo malo parov zdrži skupaj, kateri nimajo otrok. otrok nekako povezuje starsa skupaj, pa čeprav se kdaj skregaš tudi zaradi otroka. je pa tudi dosti parov takih, ki se super razumejo dokler se otrok ne odseli na svoje, potem se pa ločijo.