Magazin > Lepota & telo
10 ogledov

Pet korakov do zadimljenih oči

Lepo naličene oči bodo privabile marsikateri pogled. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zadimljene oči so primerne za večerno ličenje. V samo nekaj minutah si videz lahko ustvarite sami, lahkotno in v petih korakih.

1. Najprej nanesite svetlo in sijoče senčilo po celi veki od linije trepalnic do obrvi. Nato nanesite svinčnik v zelo temni barvi, ki se ujema z odtenki senčil, nad zgornje in med spodnje trepalnice ter tudi na notranjo stran spodnje veke.

2. Nanesite najtemnejšo senco na zgornjo veko ob trepalnicah in vlecite linijo navzven, da podaljšate oko. Če želite oko še dodatno optično povečati in podaljšati, linerja in sence na zgornji veki ne nanašajte po celi liniji, temveč začnite na sredini in vlecite navzven.

3. S tankim čopičem nanesite  srednje temno senco, tako da začnete pri zunanji liniji trepalnic, potegnete navzven do sredine linije med zaključkom linije trepalnic in zaključkom obrvi in nato spet navznoter v gubo veke. Linijo seveda dobro zabrišite, da ni vidnih kakšnih ostrih prehodov, nato s srednjo senco poudarite celotno gubo do notranjega kota očesa.

4. Srednjo senco nanesite tudi nad in pod najtemnejšo senco v gubi, da se barve med seboj prelivajo in zabrišejo. Prav tako jo nanesite med in pod spodnje trepalnice, kar da ključni zadimljen videz. Za rahlo mehkejši videz aplicirajte spodaj med in pod trepalnice srednjo senco od notranjega kotička očesa do sredine, od sredine navzven pa najtemnejšo, seveda pa prehod dobro zabrišite, da postane neopazen.

5. Zaključite z nanosom več plasti črne maskare na spodnje in zgornje trepalnice, ki bo očem dodala piko na i in dramatičen videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.