Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Pet let mlajši ste lahko v 10 dneh

ženska Shutterstock
Do mladostnejšega videza vas morda loči le deset dni in nekaj preprostih navad.

Stres, slaba prehrana in pomanjkanje spanja so morda krivi, da ste videti starejši, kot ste v resnici. Preden se podate v lov za dragimi kremami za pomlajevanje, raje preizkusite cenejše možnosti. Ne glede na to, koliko ste stari, boste s pomočjo spodnjih nasvetov osvežili svoj videz.

Hidratacija

Dehidrirana koža nikoli ni videti dobro, zato ne pozabite na vodo. Vsak dan spijte vsaj liter in pol navadne vode. Tako boste iz telesa izločili številne škodljive snovi, hidrirana koža postane prožnejša, polt bolj sijoča, prav tako hidracija zabriše videz prvih gubic.

Telovadite – z obrazom

Čeprav redno telovadite in delate vaje za noge, trebuh in zadnjico, verjetno pozabljate na svoj glavni adut, ki je nenehno na očeh vsem – obraz. Obrazna telovadba ohranja kožo čvrsto in izboljšuje njeno napetost, zato se nanjo spomnite večkrat na dan, najpreprosteje pa bo, če boste vaje delali zjutraj med urejanjem in zvečer med ogledom najljubše nadaljevanke. Ena izmed učinkovitejših vaj je zelo preprosta in se imenuje "E-O". Izvajate jo tako, da potiho počasi izgovorite najprej E in nato še O, med simulirano izgovorjavo pretiravajte. Ponavljajte pet minut.

Uporabljajte dobro kremo

A ne nujno drage. Veliko raziskav je pokazalo, da cena kreme ne vpliva na njeno kakovost. Pri izbiri bodite pozornejši na to, da izberete vlažilno kremo glede na svoj tip kože. Na čist obraz jo nanesite zjutraj in zvečer.

Na zrak

Centralno ogrevanje, klima in slab zrak koži zelo škodijo, zato ne pozabite na dejavnosti v naravi. Če se le da, na svežem zraku preživite vsaj pol ure na dan.

Osvežite pričesko

Stroge linije, neurejena pričeska, pretemna barva ali preveč pobeljeni lasje hitro postarajo, zato se jim izognite. Za mladostnejši videz je dovolj že manjša osvežitev pričeske. Razmislite o mehko postriženem frufruju, pramenih, ki barvanim lasem podarijo naraven videz, če imate daljše lase, jih nežno skodrajte.

Uredite obrvi

Kako urejene so vaše obrvi? Če so te zelo tanko populjene ali pa če jih sploh ne urejate, ste verjetno prav zaradi njih videti starejši. Mlajši videz podarijo polnejše, a lepo urejene obrvi.

Nasmejte se

Nasmeh nič ne stane, a naredi veliko. Nanj ne pozabite tudi takrat, ko ste slabe volje, saj je namrščen obraz hitro videti starejši, poleg tega grimase in mrščenje ustvarjajo nove izrazne gubice, ki jih verjetno ne želite.

Poživite garderobo

To ne pomeni, da morate zamenjati slog oblačenja ali da se morate obleči kot mladostnica. Slog boste poživili že z enim modnim kosom. Upajte si in v prodajalni pomerite kos oblačila, ki ga občudujete na prijateljicah ali sodelavkah. Prednost dajte svetlejšim in živahnejšim tonom, ki pomladijo obraz in mu dodajo energijo. Izberite rumeno, barvo fuksije, zeleno ali svetlomodro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.