Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Pet napak in rešitev pri ličenju

Senčila v prahu pred nanosom s čopiča ali blazinice nežno razpihajte. (Foto: Shu Žurnal24 main
Če vas vsako jutro razjezijo zlepljene trepalnice ali pa morda z lakom za nohte popackani prsti, si pomagajte s hitrimi rešitvami pri ličenju.

Packe okoli prstov
Ko se nohte odločite nalakirati v zadnjem hipu, imate veliko možnosti, da se bo lepotni podvig končal z vsaj eno packo ali razlitim lakom ob nohtu. Takrat vam lahko na pomoč priskoči svinčnik z odstranjevalcem laka (na voljo v drogerijah), s katerim packo enostavno obrišete. Namesto svinčnika lahko uporabite tudi vatirano palčko, ki jo pomočite v odstranjevalec laka.

Mrvice senčila

Če vam mrvice senčila med nanašanjem padajo okoli oči, morda uporabljate napačen čopič za nanos. Najboljši so narejeni iz naravnih materialov, pred nanosom senčila pa čopič rahlo stresite ali odvečno senčilo odpihnite. Če vas mrvice pod očmi vseeno razjezijo, te nežno odstranite z debelejšim čopičem. Pred nanosom temnega senčila pa na blazinice pod očmi nanesite debelejšo plast pudra v prahu, ki ga nato odstranite z vatno blazinico ali debelim čopičem.

Ponesrečena črta

Obroba vek s tušem zahteva mirno roko in kar nekaj spretnosti. Če se vam črta na začetku ponesreči, počakajte, da se tuš posuši. Črto popravite ali odstranite z vatirano palčko, pomočeno v tonik ali mleko za odstranjevanje ličil.

Preveč rdečila
Če uporabljate rdečilo v kamnu ali prahu, odvečnega enostavno odstranite s čistim čopičem. Če se vam ponesreči nanos zelo priljubljenega kremastega rdečila, tega zabrišite z vlažnim robčkom. Vidne robove s prsti zabrišite tudi s pomočjo nežnega tekočega pudra.

Zlepljene trepalnice
Ko hitite, se zlepljenim trepalnicam najlažje izognete tako, da nanje nanesete le en sloj maskare − večslojni nanos strokovnjaki ličenja priporočajo le takrat, ko vam čas to dopušča, saj se mora maskara pred vsakim nanosom dobro posušiti. Za lepše trepalnice pred nanosom maskare te upognite s kleščami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.