Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Pet nasvetov za učinkovitejše britje

noge, Shutterstock
Britje je eno izmed dolgočasnejših opravil, ki zahteva veliko časa in energije. Spodnji nasveti vam bodo ta postopek olajšali.

Piling

Pred britjem koži obvezno privoščite piling. S tem boste odstranili odmrle celice in poskrbeli, da bo britje bolj učinkovito. 

Lotite se ga v večernih urah

Koža je izjemno občutljiva, britje pa agresiven postopek, zato se ga lotite v večernih urah, tik pred spanjem. Po britju koži privoščite kremo za občutljivo kožo in pustite, da se koža čez noč regenerira. Nikoli se ne obrijte tik pred odhodom na plažo, saj sonce in sol po britju dodatno razdražita kožo. 

Kakšna britvica je primerna?

Uporabljajte britvico s pomično glavo, saj boste z njo lažje dosegli vse kote in smeri rasti dlačic. V primeru, da uporabljate britvice za enkratno uporabo, pa jih redno menjajte, saj po dolgotrajni uporabi postanejo tope. 

Ne brijte se na suho 

Področje, ki ga brijete, mora biti vlažno, zato ga predhodno namažite z gelom za britje. Ta vsebuje vlažilne sestavine, ki zmehčajo dlačice in olajšajo postopek britja. Na težje dostopnih mestih, uporabljajte gel za britje, skozi katerega bo področje, ki ga želite obriti, jasno razvidno.  Britje je najlažje opraviti kar pod prho, saj vroča voda, zmehča dlačice in odpre pore.

Napnite kožo

Pri britju težavnih področij, kjer dlačice rastejo v različne smeri, si pomagajte tako, da s prsti čim bolj napnete kožo. S tem boste poskrbeli za nemotene potege britvice po vaši koži. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.