Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Pet pravil poletne romance

par Shutterstock
Vse več je sonca, temperature se vzpenjajo, plasti oblačil so vse tanjše, poletne počitnice vse bližje, srce pa vse nestrpnejše v želji, da bi znova bílo hitreje v ritmu zaljubljenosti, pa čeprav le za nekaj tednov.

Ni pomembno, kje se vajine oči srečajo – ob bazenu, na plaži, v vrsti za sladoled ali zvečer na plesišču. V trenutku je jasno, da sta si oba zaželela, da to ne bi bilo zadnje srečanje, ampak le začetek vajine poletne romance. Teh nekaj ur, dni, tednov ali celo mesecev bo samo vajinih, in to je vse, kar si želite. Nekoga, ki ga boste za vedno povezovali s tistim magičnim poletjem leta 2013, ko se vam je zgodilo toliko stvari. Toda pozor – tudi lahkotna ljubimkanja imajo svoja pravila in pasti!

1. Ljubezen je svobodna le z zaščito

Čeprav od razbijanja srca in strastnih poljubov ne boste vedeli, kje se vas glava drži, se poskušajte spomniti vsaj tega, da poskrbite za zaščito. Ne zanašajte se na drugega in imejte kondome vedno s seboj! Naj vas na poletno romanco v hladnih dneh vežejo prijetni spomini, ne pa spolne bolezni ali neželena nosečnost.

2. Bodite iskreni do sebe in drugih

Če je vse, kar si v tem trenutku želite, lahkotna popestritev poletja in nikakor ne iščete resne zveze, je prav, da to tudi jasno poveste. Tako se boste izognili neprijetnim situacijam in razočaranjem na obeh straneh. Velja tudi obratno – če iščete nekaj več kot le ljubimkanje ali opažate, da v vas rastejo močnejša čustva, bo treba z besedo na dan.

3. Za romanco raje ne izbirajte znancev

Čar kratkih vročih romanc je, da nimajo nobene povezave z vašim vsakdanjikom in vas popeljejo v drugi svet, ki izgine skupaj s koncem počitnic. Si predstavljate, da to osebo nato še vse leto videvate v službi, vsak dan srečujete na predavanjih ali v bližnji trgovini? Da bi se izognili neprijetnim občutkom in čudnim situacijam, se ljubimkanj z znanci raje izogibajte.

4. Manj sončenja, več seksa

Če si želite vročih noči, dneve raje preživite na hladnem oziroma v senci! Seveda imamo v mislih sončne opekline, ki vam lahko dodobra pokvarijo zmenke med rjuhami. Če se vas ne sme dotikati, vas božati ali brezskrbno prijeti, ker vas koža za kaj takega preprosto preveč peče, se lahko romanca konča bistveno prej kot počitnice, od nje pa boste imeli tudi bore malo užitka. Naj namignemo, da lahko tudi dnevne urice, ki ste jih pridobili z izogibanjem soncu, namenite trenutkom v dvoje ...

5. Kaj pa če … se zaljubite?

Amorjeve puščice streljajo vsevprek in včasih zadenejo tudi kakšno tarčo, ki je morda niso hotele. Torej po dnevih odganjanja prijetnih misli o vaši poletni romanci in sanjarjenju o tem, kako bi bilo, če bi še vedno trajala, ste končno pogledali resnici v oči in si upali priznati, da je bila to za vas očitno več kot le avantura. Zaljubljeni ste do ušes. In kaj zdaj?

Če obstaja vsaj malo možnosti, da izbranec ali izbranka vrača vaša čustva in bi se lahko romanca razvila v zvezo, bodite pogumni in stopite v akcijo. Če ne boste poskusili, vam bo vedno žal. Pokličite že vendar, pošljite tisto e-pošto, povabite na kavo in kmalu boste vedeli, pri čem ste! Toda pri grajenju gradov v oblakih ne pozabite, da si zdaj s to osebo želite zveze, ki bo del vašega običajnega življenja in vsakdanjih težav. Poležavanje na plaži in romantične sprehode ob sončnem zahodu bodo (vsaj do naslednjega poletja) zamenjale služba in vsakdanje težave. Vaša zveza se bo morala spoprijeti z realnostjo vsakdanjika in obdržala se bo le, če gre res za tisto pravo in obojestransko ljubezen. Ne pričakujte, da bo enaka poletni romanci – kar pa ne pomeni, da ne more biti naravnost čudovita.

Ne oklevajte torej, saj resnično nimate česa izgubiti. Najslabše, kar se lahko zgodi, je, da se boste nekaj časa trudili pozabiti na srčne bolečine, prijetni spomini na poletje pa bodo ostali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.