Magazin > Lepota & telo
232 ogledov

Pet pravil za nakup čevljev

cevlji Shutterstock
Ne izbirajte jih le po videzu. Pravi čevlji so tisti, v katerih se počutite odlično. Pred vami je pet pravil za dober nakup.

Večerni nakup

Po čevlje se odpravite zvečer, saj so noge oziroma stopala takrat zatečena in debelejša. Če boste čevlje kupili v jutranjih urah, vam bodo verjetno tekom dneva postali pretesni, torej se v njih ne boste počutili dobro in bodo večkrat kot na vaših nogah zasedali polico v omari.

Eno stopalo večje od drugega?

Potem izberite velikost čevljev, ki se prilagaja večjemu stopalu. Več pozornosti morajo nakupu posvetiti tudi nosečnice – stopala se med nosečnostjo lahko razširijo oziroma povečajo za pol številke in takšna tudi ostanejo, do trajnih sprememb pa lahko pride tudi na loku stopal.

Previdno pri spletnem nakupu

Številke velikosti čevljev se lahko od proizvajalca do proizvajalca razlikujejo, zato so nakupi čevljev preko spleta lahko rizični. Če številk proizvajalca ne poznate, čevlje preko spleta naročite na strani, ki ponuja brezplačno menjavo ali dobropis.

Kam jih boste nosili?

Če iščete čevlje za k točno določenim hlačam ali krilu, imejte modni kos, ki ga boste kombinirali k novemu paru, s seboj. Tako se boste izognili nepopolni kombinaciji. Če kupujete čevlje s peto, imejte s seboj tanke hlačne nogavice oziroma takšne nogavice, ki jih boste nosili skupaj s čevlji. Čevljev s peto ne pomerite na klasične bombažne nogavice.

Prednost dajte udobju

Čevljev ne izbirajte le po tem, kako všeč so vam. Ključno vlogo pri izbiri naj igra tudi udobje. Navsezadnje boste v njih preživeli večino dneva. Da ste našli pravi par, boste vedeli takoj, ko v njih naredite nekaj korakov. In nasprotno, če vas čevlji tiščijo, če se vam sezuvajo ali če vas že v prodajalni po le nekaj korakih pečejo blazinice na podplatih, je to znak, da niste izbrali pravih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.