Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Pet pravil za popoln nanos rdeče šminke

rdeča šminka Shutterstock
Rdeče ustnice so rezervirane za tiste, ki si upajo več, pomembno pa je, da jih pravilno in lepo naličite. Sledite spodnjim namigom. Saj veste, vaja dela mojstrico.

Ne, če so razpokane

Šminko vedno nanašajte na mehke ustnice – če so te razpokane, se bodo na ustnicah naredile grudice, zato predhodno na ustnicah naredite nežen piling in jih nahranite z vazelinom.

Pazljivo pri robovih

Mehke ustnice po želji obrobite s svinčnikom v enakem odtenku, pri nanosu šminke pa bodite še posebej pozorni pri robovih, saj so pri rdeči šminki že majhne napake zelo vidne. Koliko nanosov je potrebnih, je odvisno od izbrane šminke, vsekakor pa rdeča šminka zahteva malo več pozornosti – obnovite jo vsakič, ko opazite, da je barva malo zbledela.

Uporabite čopič

Le tako bodo ustnice popolno naličene, pa še pravi odtenek lahko zmešate. Če želite matirani šminki dodati malo sijaja, na čisti dlani zmešajte malo šminke z malo brezbarvnega bleščila za ustnice, nato šminko s tankim čopičem nanesite na ustnice, ostanek šminke pa popivnajte s papirnatim robčkom.

Brez bleščic

Če želite ustnicam dodati še več sijaja, na koncu nanje nanesite plast brezbarvnega bleščila za ustnice, a uporabite takšnega, ki ne vsebuje bleščečih delcev.

Poudarite le ustnice

Da bi bile poudarjene ustnice še opaznejše, se odločite za ličenje v naravnih odtenkih. Na vekah uporabite kombinacijo zelo nežnih rjavih in zlatih odtenkov, trepalnice pa poudarite z maskaro.

Komentarjev 1
  • Mija_t 17:06 01.maj 2014.

    ta " članek " je pod nivojem , še dobro da nisi napisal(a) kako je treba srat.