Magazin > Lepota & telo
270 ogledov

Pet zdravih malic za v službo

solata
1/5
Shutterstock
Čas za malico in kosilo je tu. Že veste, kaj boste danes jedli? Za korak do bolj zdrave prehrane vam ponujamo pet zdravih, okusnih in hranljivih solat, ki jih lahko pripravite zjutraj ali zvečer, jih odnesete s seboj v službo in si tako zagotovite zdrav obrok.

Se vzrok za vaše odvečne kilograme skriva v nezdravih malicah in kosilih, ki jih jeste v službi? Potem potrebujete le malo discipline in časa, da si že doma pripravite okusen in zdrav obrok, ki vas bo razveselil med odmorom za malico.

Solata namesto sendviča

Dobra izbira je solata, ki jo za večjo hranilno vrednost popestrite s testeninami, rižem, kuskusom, fižolom ali čičerko. Če imate občutek, da vas solata ne nasiti dovolj, se odločite za perutninski ali tunin dodatek, bolj eksotično različico pa naredite z rakci in avokadom. Takšna solata je bogata z beljakovinami, zdravimi maščobami, in če se odločite za polnozrnate testenine, tudi z vlakninami. Namesto belega kruha kot prilogo izberite hrustljave polnozrnate ploščice.

Naredite domač preliv

Ker so že pripravljeni prelivi za solate lahko zelo kalorični, pogosto pa vsebujejo tudi veliko sladkorja, najboljši preliv pripravite sami. Za aromatičen preliv v steklenički zmešajte balzamični kis, olivno olje, malo popra, zelišča po izbiri in malo gorčice, jogurtovega pa dobite tako, da nekaj žličk jogurta zmešate z limoninim sokom, po želji dodate olivno olje, sol in poper, tudi pri njem naj okus popestrijo zelišča in pol žličke gorčice. Preliv s solato zmešajte v službi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.