Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Philips Fashion Week: Prvi dan

Katja Magister
1/35
Primož Predanič/Aleksander Štokelj
Sinoči je svoja vrata odprl že tretji slovenski Philips Fashion Week. Na otvoritveni reviji je svoje kreacije predstavilo sedem modnih oblikovalcev oziroma znamk, ter pet nadobudnih stilistk. Prvič smo v večjem obsegu videli tudi oblačila za moške.

Mlade oblikovalke med uveljavljenimi imeni

Oblikovalka Almira Sadar je za prihajajočo pomladno – poletno kolekcijo izbrala kolaž bombažnih, pletenih in ročno kvačkanih kosov, ki jim je skupna nežna lahkotnost. Osnovnemu kosu, srajčni obleki, je Sadarjeva dodala naborke in barvne grafične poudarke.

Tandem Draž je tokrat v sodelovanju s fotografinjo Evo Petrič ustvarijo kolekcijo sofisticiranih barvitih pletenin, ki jih je opremil s potiski fotografij Petričeve, kolekcijo pa poimenoval Sence.

Mlado oblikovalko Tanjo Zorn so pri oblikovanju navdihnili nežni in zmečkani materiali, ki jim dodatno širino daje ledeno bela barva, ki počasi prehaja v živahnejše in močnejše barvne odtenke.

Znamka Farandula je tokrat zajadrala v umetnost plesa. Svilene tkanine v paleti črne, ledeno sive, oranžne in bronz se poigravajo z draperijo in, kot pravijo pri Faranduli "v kolekcijo vnašajo poetiko gibanja".

Živahna in kričeča oblačila znamke Niti Niti vabijo na "sproščeno pop art zabavo". Nova kolekcija sloni na barvitosti in živahnosti ročno pletenih izdelkov, ki nas znova popeljejo v čas Andyja Warhola.

Pomladno poletna kolekcija mlade oblikovalke Katje Magister sloni na kulturi deskanja, a v sproščenem urbanem okolju. Oblačila za oba spola odlikujejo čiste linije, "nepričakovano zasičene z vzorci modro-rdečega kara".

Oblikovalka Alenka Globočnik (Akultura) pa je navdih tokrat našla v Maroku. Njena pomladno-poletna kolekcija sloni na pridihu svobode, barvitosti, tradicije in modernosti hkrati.

Izbor naj stilista

V sklopu priprav na že tretji slovenski Philips Fashion Week je pod okriljem organizatorja (revija Elle) tudi tokrat potekal izbor za naj stilista. Pet finalistk je svoje kreacije predstavilo ob koncu včerajšnjih revij (vsaka s tremi kombinacijami), žirijo pa je na koncu najbolj prepričala Anja Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.