Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Pika pri piki. In pika.

Moschino
1/10
Žurnal24 main
To poletje bodo prava modna uspešnica pike vseh barv in velikosti. Prihaja pikčasta modna sezona, pravi modna oblikovalka Maja Štamol Droljc.

Pike na oblekah, krilih, hlačah, kopalkah, čevljih, torbicah in drugih modnih dodatkih bodo letos v ospredju. Privoščite si jih lahko v vseh barvah in velikostih, še posebno pa bodo razveseljevale na živih barvah, kakršne so oranžna, zelena in modra, ter seveda na klasični črni, nam je prihajajočo modno uspešnico opisala Štamol Droljčeva in napovedala, da bomo pri mornarskem slogu pike zasledili tudi v kombinaciji s črtami; to bo letošnja novost.

Nekaj pik z modnih brvi si oglejte v galeriji.

Za skladno postavo
Večji vzorci postavo širijo, manjši pa ožajo – ker je enako pri pikah, naj se močnejše postave večjim pikam izogibajo. S kombiniranjem vzorcev pa lahko naredimo postavo skladno, pravi Štamol Droljčeva: širše boke ožamo z enobarvnim oblačilom, ožji zgornji del postave pa razširimo z večjim vzorcem. Pri tem je pomembno, da je osnovna barva enotna (modre hlače in bluza z modro osnovo, na kateri je vzorec), saj rezanje postave telo na videz skrajša in razširi. Velja pa seveda tudi obratno, da visoko in suhljato postavo optično znižamo in razširimo z dvobarvnim oblačilom. Za močnejše postave so priporočljive hlače ali krilo ter bluza ali majica v enotni barvi, čez pa jopa ali suknjič z vzorcem. To postavo naredi na videz vitkejšo (zgornje oblačilo tudi pomaga skriti nepravilnosti), hkrati pa kombinacija deluje modno.

Tudi elegantne
Ker so pike svojim kolekcijam dodali tudi prestižni modni oblikovalci, bodo te svoj prostor našle tudi v elegantnih kombinacijah. Pike so lahko zanimiv dodatek uglajenemu videzu, najbolj priljubljene pa so na nogavicah, čevljih, rutah in torbicah. Če vam oblačila, posuta s pikami, ne ugajajo, si torej omislite pikčaste modne dodatke. Komur kombiniranje ne gre dobro od rok, a bi kljub temu rad preizkusil nove modne smernice, Štamol Droljčeva predlaga, naj poišče nasvet strokovnjaka, ki o določenih pravilih pouči za vse življenje in poskrbi, da kombiniranje oblačil postane užitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.