Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Platforma čevlji – igra ekstremov

Tokrat so na voljo v vseh barvah in oblikah.
1/23
Žurnal24 main
Kraljice, ki se ne dajo vreči s prestola in so v nenehen izziv modnim oblikovalcem, razveseljujejo tudi letos.

Dolga zgodovina
Prve sandale z debelimi podplati in visokimi petami imajo za seboj dolgo in uspešno zgodovino. Korenine imajo v daljni preteklosti. Že v 16. stoletju so elegantne Benečanke postale višje za okoli sedem centimetrov in pol, zahvaljujoč podobni obutvi. Prednik modela, ki je danes modna uspešnica, so oblikovali v ateljeju Salvatoreja Ferragama. Zaradi vojnega pomanjkanja usnja je oblikovalec uporabil visok lesen podplat.

Igra ekstremov
Podplat, značilen za espadrile, je tokrat dobil novo preobleko. V materialih, kot so pluta, les in lanene vrvi, se je povzdignil še nekoliko višje. Hkrati ga spremljata še usnje in plastika. Oblikovalci tekmujejo v ustvarjalnosti in iščejo nove rešitve, da bi še bolj navdušili modne ozaveščenke. Tudi zgornji del je prevzel novo podobo. Zaprt čevelj so zamenjali paščki in pasovi, ki so lahko dodatno okrašeni. Podplati iz plute, platforme iz vrvi in široke lesene pete že kraljujejo na policah trgovin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.