Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Plenica, ki razkriva bolezni

Pametna plenica se poveže z mobilno aplikacijo. indiegogo.com
Še malo pa boste s svojimi pametnimi telefoni lahko "povezali" tudi polulane plenice in preverili zdravstveno stanje vašega otročička.

Pametna plenica ima na notranji strani skrit majhen test, ki je na njeni zunanji strani viden s kodo. To naj bi nato, ko je plenica polulana, fotografirali s pomočjo pametnega telefona, aplikacija pa bi iz podatkov razbrala, ali vaš otročiček trpi za bakterijskim obolenjem sečil. Ta so pri otrocih zelo pogosta, pogosteje pa prizadenejo deklice.

Ker je zdravljenje lahko dolgotrajno, je zgodnje odkrivanje takšnih bolezni ključno, pravijo strokovnjaki. A žal se bakterijska obolenja sečil zaradi prikritih začetnih simptomov v večini primerov odkrijejo šele takrat, ko otrok dobi vročino. Pametne plenice pa naj bi starše na prisotnost škodljivih bakterij opozorile še pravočasno.

Pametne plenice sta si zamislila mlada Američana, tudi sama starša enoletne hčerke. Za uresničitev projekta potrebujeta okoli 170 tisoč evrov, ki jih poskušata zbrati s pomočjo ene od start-up spletnih strani.

Plenica z bakterijskim testom pa ni prva v vrsti pametnih plenic. Eden od največjih proizvajalcev plenic je pred meseci oznanil, da delajo plenice, ki bodo staršem sporočile, kdaj je otroka treba previti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.