Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Plešite za boljši spomin

ples, starejši par Shutterstock
Redno ukvarjanje s plesom pri starejših v veliki meri preprečuje degenerativne spremembe možganov in izboljša spomin, je pokazala nova raziskava, ki so jo izvedli na Univerzi v Stanfordu.

Poleg tega naj bi ukvarjanje s tovrstnimi dejavnostmi okrepilo socialno mrežo in s tem pripomoglo k boljšemu počutju.

Od orientalskega do salse
Plesnih vadb, namenjenih starejšim, je tudi pri nas vse več, ponudba pa je vse bolj raznolika. Ples za starejše tako dandanes še zdaleč ni več omejen le na klasične plese in počasen valček, na voljo so tudi bolj eksotične različice miganja ob glasbi, kakršen je orientalski ples.

“Ta poudarja pravilno držo telesa s spodvito medenico in zravnanim spodnjim delom hrbta, kar razbremeni križ in bolečine v spodnjem delu hrbta, okrepljene mišice bokov pa pomagajo pri boljšem ravnotežju,”
pravi Nataša Kočar iz društva KUOD Bayani, učiteljica orientalskega plesa za seniorke. To sicer velja tudi za druge oblike plesa. V Sloveniji vam plesne šole ponujajo še ples v vrsti, plese z začetka stoletja in razne športne vadbe, ki vključujejo plesne gibe.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.