Magazin > Lepota & telo
234 ogledov

Plusi in minusi različnih depilacij

Izberite pravo! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Preprečite vnetje in poskrbite za depilacijo dan pred sončenjem.

"Pred odhodom na morje se depilacija z voskom v primerjavi z drugimi depilacijskimi sredstvi priporoča predvsem zaradi dolgotrajne gladkosti," pravi kozmetičarka Ana Škulj in svetuje, da depilirano kožo negujete z rastlinskimi olji in otroškim pudrom.

Brazilska depilacija. Predel, ki se ga lotite z brazilsko depilacijo, je zaradi občutljivosti lahko izpostavljen kožnim okužbam. Bodite pozorni na higieno in jo raje kot doma opravite pri kozmetičarki.

Laser, dokončna rešitev
Ko se odločite za laser, se lahko od depilacij za vedno poslovite. Za zadovoljiv rezultat je potrebnih več posegov, kar ni poceni. Zaradi časa in denarja se torej nadležnih dlak še vedno lotevamo doma.
Plus: trajna odstranitev.
Minus: cena, več posegov.

Kreme za nebolečo
Odstranjevanje dlačic z depilacijsko kremo je sicer neboleča, a za marsikoga neprimerna metoda. Kreme zaradi agresivnosti niso primerne za občutljivo kožo. Slabost je tudi kratkotrajen učinek.
Plus: neboleče.
Minus: alergije.

Piling za podlago. Za učinkovitejšo depilacijo se je treba najprej znebiti odmrlih celic povrhnjice. Kožo temeljito zdrgnite s pilingom, s čimer boste odpravili vraščene dlačice. Poskrbite, da bo koža dobro očiščena. Za depilacijo z voskom ali brivnikom kožo prej do suhega obrišite.

Britje za na hitro
Občutljivi na bolečino se lahko odločite za britvice in brivnike. Medtem ko sta hitrost in preprostost prednosti, vraščene dlačice to zagotovo niso. Ponovitev je potrebna že na vsake tri dni.
Plus: hitrost in preprostost.
Minus: kratkotrajnost in vraščenost dlačic.

Vosek za pogumne
Depilacija z voskom in smolo je priljubljena zaradi dolgotrajnega učinka; preden je treba znova stisniti zobe, imamo mir pred dlačicami dva, tri tedne. Metoda je primerna za nekoliko spretnejše, ponujajo pa jo tudi v skoraj vsakem kozmetičnem salonu.
Plus: dolgotrajnost.
Minus: postopek je lahko boleč.

Gladke kot Kleopatra
"Kleopatrina depilacija je primerna za kratke dlačice – od enega do dveh milimetrov –, ni vroča in se ne lepi na kožo, zato kože ne draži. Za tovrstno depilacijo se stranke odločajo, ker koža ostane mehka in gladka," je povedala kozmetičarka Nevenka Zagorc. Prednost tovrstne depilacije z gelom, ki je mešanica sladkorjev, je tudi ta, da ne povzroča vraščenosti dlačic. Kot pojasnjuje Zagorčeva, ime kleopatrina depilacija izhaja iz izvorne depilacije, ki naj bi jo uporabljali že v starem Egiptu. S sladkorjem naj bi namreč Kleopatra ohranjala gladke noge. "Depilacija s sladkorno pasto je naravna, zato ne povzroča alergij," je zagotovila Zagorčeva. Druge prednosti so še dolgotrajnejši učinek kot pri britju. Poleg tega naj bi ob večkratni uporabi dlake celo postale svetlejše in redkejše. Metodo kleopatrine depilacije lahko preizkusite tudi doma.

Izognite se dezodorantom
Po depilaciji se izogibajte kremam, dezodorantom in losjonom, ki vsebujejo alkohol. Razdražena koža po britju je za tovrstne izdelke občutljiva. V lekarnah in drogerijah poiščite izdelke, ki so namenjeni negi kože po depilaciji. Ti bodo vašo kožo pomirili ter ne bodo povzročali rdečice in srbenja. Če imate vneto kožo, jo razkužite in pozdravite z lokalnim antibiotikom v obliki mazila. Za odstranitev dlačic poskrbite vsaj nekaj ur, preden se odpravite na sonce. Če ste se odločili za lasersko odstranjevanje, pa je priporočljivo, da se ne sončite vsaj en mesec po posegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.