Magazin > Lepota & telo
1182 ogledov

Po ogledu tega videa si boste želeli takoj umiti zobe

zobni kamen Profimedias
Koliko časa ponavadi posvetite ustni higieni? Po ogledu tega videa boste ta čas zagotovo podvojili … Ogled osebam z občutljivimi želodci odsvetujemo.

Posnetek prikazuje odstranjevanje zobnega kamna. Kaj lahko storite, da se mu izognete? Zobe si umijte vsaj dvakrat na dan. Uporabite mehko zobno ščetko z zaobljenimi ščetinami. Zobno ščetko držite pod kotom 45 stopinj, da boste lahko dobro očistili tudi predel med zobom in dlesnijo. Pomembno je tudi ščetkanje jezika, saj se na njem nabirajo bakterije. Prav tako ne pozabite na vsakodnevno uporabo zobne nitke. Prve sledi zobnega kamna pa lahko odstranite doma.

Namigi iz domače lekarne

Soda bikarbona
Zmočite ščetko in nanjo posujte nekaj sode bikarbone. Nekateri svetujejo, da poleg sode bikarbone uporabite tudi sol. Iz sode bikarbone lahko naredite tudi ustno vodice. Potrebujete polovico kozarčka sode bikarbone, kozarec vode, 10 kapljic limoninega olja, 1 žličko gela iz aloe vere in 4 žlice rastlinskega glicerina.

Bel kis
Kis vsebuje ocetno kislino, ki lahko pomaga pri preprečevanju demineralizacije sklenine, preprečuje oziroma zmanjšuje pa tudi kopičenje zobnih oblog. Deluje antibakterijsko. V skodelico zlijte dve žlički kisa in žličko soli. Z mešanico si vsaj dvakrat na dan sperite usta.

Nageljnova žbica
Študija iz leta 2014 je pokazala, da zeliščne ustne vodice, ki vsebujejo čajevec, nageljnovo žbico in baziliko, učinkovito zmanjšujejo bakterije v ustih.

Nageljnovo žbico v prahu zmešajte z malo olivnega olja in razmažite po zobeh. Počakajte nekaj minut, nato pa usta sperite z mlačno vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.