Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Po štiridesetem do zdravnika

zdravnik, pregled Shutterstock
Preventivni pregledi. Zanje boste odšteli od nekaj deset do 1.500 evrov.

Diagnostika. Staranje prinaša več možnosti za bolezni, zato je po 40. letu že čas za prvi preventivni pregled, še posebej, če imate v družini kako dedno bolezen. Tovrstni pregledi so se iz osnovnega pregleda v zadnjih letih tudi pri nas razvili in specializirali za vsa področja, ponudnikov je veliko, storitve pa zelo različne. Na voljo so paketi pregledov, lahko pa se odločite samo za tiste, ki se vam zdijo najpomembnejši.

Menopavza in andropavza

Za začetek se lahko odločite za skupek pregledov, ki se posvečajo predvsem preprečevanju, odkrivanju in nefarmakološkemu zdravljenju oziroma blaženju težav, ki jih prinaša bližajoča se menopavza oziroma andropavza (pri moških). Priporočljivo je, da se nanje odpravite še pred začetkom težav.

Preverite lahko tudi gene

Osebna genetska analiza je pri nas razmeroma nova, primerna pa je predvsem za tiste, ki vas zanima, kakšna so vaša tveganja za razvoj določenih bolezni. Glede na rezultate testa je nato mogoče poskrbeti za preventivne ukrepe proti določenim boleznim. Če se na primer pokaže, da ste v tvegani skupini za srčnožilne bolezni, lahko tveganje zmanjšate s spremembo 
življenjskega sloga.

Menedžerski pregledi

Tako se imenujejo zaradi stresnega življenjskega sloga, ki naj bi ga imeli menedžerji, in njegovih vplivov na telo. Gre za najtemeljitejše preglede, ki so zato tudi 
najdražji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.