Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Poceni do bleščečih zob

jabolko Shutterstock
Bleščeč nasmeh si lahko pričarate tudi sami in na povsem naraven način. A le, če vaši zobje niso preveč rumeni.

Jagode

Sladki sadeži so polni vitamina C in encimov, ki zobem podarijo bleščeč sijaj. Vitamin C očisti zobno sklenino, encimi pa z nje učinkovito odstranijo zobne obloge in rumenkaste madeže. Za bleščeč rezultat zobe zdrgnite s polovico jagode. Ker te vsebujejo veliko sladkorja, je priporočljivo, da zobe na koncu očistite še z navadno zobno kremo.

Jabolka

Med žvečenjem jabolko v ustih prevzame nalogo zobne ščetke in nitke, saj doseže tudi skrite kotičke med zobmi ter iz njih odstrani obloge, ostanke hrane in bakterije. Med drugim vsebuje tudi jabolčno kislino, ki je pogost dodatek izdelkov za beljenje zob.

Pomarančni olupek

Zobe pobeli tudi vela stran pomarančnega olupka. Z njim preprosto podrgnite po zobeh. Podobno kot z jagodno metodo tudi to zaključite s ščetkanjem zob z zobno kremo.

Žita

Do bolj belih zob vam bodo pomagala tudi žita, ki pospešujejo proizvodnjo sline. Ta z zob odstrani obloge in varuje zobno sklenino.

Domači pripravek

Pripravite ga tako, da žlički sode bikarbone dodate toliko limoninega soka, da se zmes nežno peni. Pred beljenjem zobe "očistite" z vatirano blazinico, nato pa z zmesjo nežno ščetkajte zobe, ki jih na koncu sperite z vodo. Pazite, da jih ne boste ščetkali več kot minuto, saj lahko daljše izpostavljanje kislini škodi zobni sklenini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.