Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Poceni lepotni triki

ženska, obraz Shutterstock
Naravna kozmetična sredstva so v primerjavi z umetnimi pripravki blažja in cenejša. Sestavine lahko poiščete kar v kuhinji.

Piling

S pilingom poskrbite za dobro prekrvavitev kože. Lahko ga naredite z mletimi mandlji in medom, mlekom in kvasom, ovseno moko in medom, koruzno moko in medom ali rožmarinovim čajem. Izdelate si lahko tudi univerzalni piling, ki ga lahko uporabite za celo telo. Potrebujete žlico medu, žlico soli in žlico oljčnega olja. Pred uporabo nekoliko segrejte, da se lepo stopi, in vanj dodajte grobo ali fino mleto sol. Sol z velikimi zrni je primerna za piling celotnega telesa, medtem ko fino mleto uporabljamo za obraz. Zmesi dodajte še žlico oljčnega olja, ki že od nekdaj velja za naravno lepotilo.

Hranilne maske

Obrazne maske iz različnih vrst svežega sadja in zelenjave izboljšajo prekrvavitev ter očistijo in napnejo kožo na obrazu. Sveže sadje ali zelenjavo zmeljite v kašo, ki ji lahko dodate glino ali moko, da maska ne bo spolzela z obraza. Maske pustite delovati od 10 do 15 minut.

Parne kopeli za obraz

Za suho kožo si privoščite parno kopel vsakih 14 dni, pri normalni ali mastni koži pa je priporočljiva enkrat na teden. Pest kamiličnih listov stresite v liter vrele vode in pustite stati pet minut. Ko voda zavre, potopite zeli in posodo pokrijte. Nagnite se nad posodo in pokrijte glavo z brisačo, da para ne uhaja ven.

Naravni losjoni

Nečisto kožo očistite z lipovim ali kamiličnim čajem. Univerzalen losjon za vse vrste kože na obrazu je rožna voda, ki kožo obnovi, napne in poživi. Cvetne lističe vrtnice namočite v vodi in jih pustite stati čez noč, zjutraj pa si s pripravkom umijte obraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.