Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Pod nož zaradi Facebooka

sebek selfie Shutterstock
Trend. Sebki so krivi za vse več lepotnih posegov pri mlajših od 30 let.

Raziskava. Vse več ljudi, mlajših od 30 let, se odloča za lepotne operacije. Strokovnjaki so ugotovili, da lahko velik del krivde pripišemo sebkom (selfiejem). S pametnimi telefoni in družbenimi omrežji so sebki postali sodobni avtoportreti. V poplavi teh pa samopodoba posameznika očitno še bolj trpi, saj je videz na tovrstnih fotografijah še bolj pod drobnogledom. Privlačna zunanjost še nikoli ni bila tako pomembna, kot je zdaj, kar je voda na mlin lepotnim kirurgom, saj se za lepotne popravke odloča vse več ljudi, je pokazala raziskava, ki so jo izvedli na ameriški akademiji za plastično in rekonstruktivno kirurgijo.

Več kot 30 odstotkov ameriških kirurgov je opazilo povečanje števila lepotnih posegov pri osebah, ki so mlajše od 30 let, še vedno pa prednjačijo ženske. Moški se največkrat odločijo za injekcijo botoksa in hialuronske kisline, presaditev las ter operacijo nosu, ženske pa za pomlajevanje obraza in operacijo nosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.