Magazin > Lepota & telo
124 ogledov

Podarjamo test za ugotavljanje plodnih dni

nosečnica, nosečnost
1/4
Žurnal24 main
Vsak drugi par poskuša zanositi ob napačnem času, je pokazala študija GfK Roper. Da bi bila zanositev hitrejša, podarjamo tri komplete testov za ugotavljanje plodnih dni in nosečnosti.

Raziskovalci so ugotovili, da se razlog najpogosteje skriva v nepravilnem določanju plodnih dni, saj je v večini primerov mogoče zanositi le nekaj dni v menstruacijskem ciklu.

Izračunajte svoje plodne dni

Če želite zanositi, morate imeti nezaščitene spolne odnose v točno določenem času mesečnega ciklusa. To je takrat, ko nastopi ovulacija, ali v tako imenovanih plodnih dnevih. Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči in začne svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna in ko lahko nezaščiteni spolni odnosi od štiri do pet dni pred ovulacijo in 24 ur po njej povzročijo nosečnost. Vendar pa se plodni dnevi razlikujejo glede na čas trajanja vašega ciklusa. Plodni dnevi pri ženskah z normalnim, 28-dnevnim ciklusom, so najpogosteje okoli 10. do 17. dneva menstruacijskega ciklusa.

Pomagajte si s testom

Preprosta in kar 99-odstotno zanesljiva pot za ugotavljanje plodnih dni so ovulacijski testi, ki so dostopni v lekarnah ali drogerijah. Novi ovulacijski test na podlagi koncentracije hormona LH v urinu napove plodne dni od 24 do 36 ur pred ovulacijo. Prednost novega testa je v digitalnem prikazovalniku, tako ugibanj, ali je test pokazal eno jasno črtico ali dve, ne bo več.

Želite zanositi?

Da bo ugotavljanje plodnih dni lažje, trem, ki boste pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja v kvizu zgoraj desno, podarjamo Digitalni ovulacijski test Clearblue in Digitalni nosečniški test Clearblue. Nagrajenci bodo znani v ponedeljek, 14. novembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.