Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Podjetni Ralph Lauren

Pod znamko Ralph Lauren se skrivajo sproščene in hkrati dodelane stvaritve. (Fot
1/16
Žurnal24 main
Modni oblikovalec Ralph Lauren je eden izmed največjih imen v modni industriji, ki se lahko pohvali s številnimi linijami za vse modne okuse in potrebe.

Ralph Lauren se je kot Ralph Lifshitz rodil leta 1939 v Bronxu, kjer si je sobo delil z dvema bratoma. Že v zgodnjih letih je po šoli delal in si z zaslužkom kupoval draga in modna oblačila. Čeprav se je zavedal, da lahko najde cenejša, je vztrajal pri svojem ter sledil visoki modi in dragim tkaninam. In uspelo mu je. Pri komaj 12 letih je bil njegov stil dovršen. Kljub pričakovanju, da bo obiskoval oblikovalsko šolo, pa se je Ralph odločil za ekonomijo, a v stiku z modo ostal z oblikovanjem kravat.

Moč, stil, skrivnost – Polo
Leta 1968 je odprl svoje podjetje Polo Fashions. Za ime se je odločil zaradi moči, stila in skrivnostnosti, ki jih povezuje z besedo polo. V zgodnjih osemdesetih letih je njegova obleka veljala za obleko moči, nato pa je prišel Armani, ki je s svojim italijanskim stilom izpodrinil Američana. Ralph Lauren je udarec vrnil s sofisticirano linijo majic, narejenih iz finih materialov. Sledila je ženska linija in kolekcija rjuh, brisač in pohištva.

Oblikovalcu z razvito podjetniško žilico je uspelo zgraditi podjetje, ki je zdaj vredno 900 milijonov dolarjev. Predvsem pa je pomembno, da mu je uspelo ustvariti ime, ob katerem si kupec lahko nemudoma nariše stil, ki ga sporoča znamka. Njegov stil je znan po vsem svetu in Lauren ne prodaja le oblek ter dodatkov za dom, temveč tudi klasično, izbrano in okusno podobo življenjskega sloga.

V galeriji se sprehodite skozi dan Ralphove ženske, od dopoldanske kave v mestu prek popoldanskega službenega sestanka do večernega romantičnega zmenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.