Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Pokažite noge

Pri minitrendu gre za odkrivanje nog. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Minikrila, ki ne smejo biti prekratka in delovati cenena, ter čim krajše hlačke so zaščitni znak tako pomladi kot prihajajočega poletja, pravijo modne poznavalke.


"To sezono so modne minidolžine kril, pri kratkih poletnih hlačkah pa je šel trend še višje
," pravi velika ljubiteljica kril, modna oblikovalka Sabina Hameršak. "Pomembno je, da ni prekratko ter da še vedno deluje seksi in prefinjeno," dodaja njena modna kolegica Nina Šušnjara.

Mini. Krila, dolga 40 centimetrov in obvezno nad koleni.
Mikro. Krajše od minikril bodo hlačke: dolge bodo največ 30 centimetrov.
Draperija. Vsi vroči kosi so nabrani in (ne)simetrični.
Gube. Romantično nagubane so predvsem obrobe.

Minizapeljivost
"Pri minikosih so se letos trendi najbolj ustavili pri krilih in kratkih poletnih oblekah, ki so lahko tudi z dolgimi rokavi, le materiali so tanjši," pojasnjuje Hameršakova. Za taka oblačila pravi, da so običajno potiskana z močnimi etnovzorci, ki se lahko pojavljajo po celotnem tekstilu ali pa le na obrobah dolžin. Tudi spomladansko modna draparija, volančki in gube so pri krilih močno poudarjeni, in kot pojasnjuje sogovornica, nesimetrično razporejeni po kroju.

Še krajše
"Mikro pa so tudi kratke hlače, ki so v kroju dodatno obrnjene za kakšen rob. Krojene so samostojno ali v obliki kombinezona," pravi Hameršakova.

Pastelno in prosojno
Obe sogovornici se strinjata, da so najmodnejše izrazito nevtralne, pudraste in prosojne barve modnih miniosvajalcev.

Od jutra do večera
Za dnevno osvajanje asfaltne džungle Šušnjara svetuje, da k minikosu oblečete kakšno preprosto bombažno majčko z V-izrezom. "Za večerni videz si čeznjo ogrnite malo prevelik blazer, dodajte kakšen zanimiv dodatek in si obujte visoke pete," dodaja. Do konca delovnika pa se minitrendu raje odpovejte.

Vroč pomladni videz
Pri minitrendu gre za odkrivanje nog. Da bo tak trend na nas še privlačnejši, Hameršakova svetuje dobro izbiro zdaj nadvse modnih čevljev z različnimi pasovi, ki so prevezani v gležnjih (gladiatorke), ali visoke pete. Kadar oblečemo kratko krilo, moramo poudariti visok pas, saj bodo noge tako videti daljše. "Zraven kombiniramo elegantno srajco ali majco in uporabljamo kratek ali zelo kratek nakit," za konec pove poznavalka mode.

Dodatke tja, kamor želite preusmeriti pozornost!

Popestritev.
"Trend je primeren za skladne postave; če te nimamo, si lahko pomagamo z različnimi dodatki, šali, nakitom ali pasovi. Te pri svojih kreacijah tudi sama rada kombiniram," pravi Hameršakova. Dodatke si nadenite tja, kamor želite preusmeriti pozornost.

Močnejše. "Zanje pridejo v poštev krila ohlapnejših krojev. Največje napake, ki jih delamo, so najpogosteje prav prekratka ali preozka krila," pravi Šušnjara. "Če je ženska močnejše postave, ta trend odsvetujem; če že poseže po njem, naj ne bo tako mikro. Zgoraj naj obleče jopico, ki je daljša od minikrila ali kratkih hlač," razkrije in pristavi, da naj bo vse skupaj poudarjeno s tankim pasom.

Uporabno.
"Smernice narekujejo nogavice: dokolenke ali pa nogavičke do gležnjev, ki se nosijo k sandalom," pravi Nina Šušnjara. Drznejšim predlaga tudi ogromne platforme ali polne podplate, dodaja pa: "Super so videti tudi kakšne osemdenske črne žabice (nogavice) s čeznje obutimi črnimi nadkolenkami. To noge optično zelo stanjša in podaljša." Poleti pa minikose nosite samostojno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.