Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Poletni triki za trendi videz

Poletje naj vas osvobodi težkih ličil. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tokrat smo vam pripravili nekaj zaveznikov v vročih dneh, s katerimi lahko v hipu dosežete trendi videz ali ga le osvežite.

Živahno poletje na očeh
"Izberite bolj živahno barvo senčil, kot so rumena, zelena, turkizna, in si jo s prstnimi blazinicami nanesite po veki. Veka bo hitro postala zanimiva, ustvarili pa boste velik efekt," pravi vizažistka Bojana Zmazek. Opozarja le, da barve ne nanesite previsoko. Prst naj vam služi kot merilo, kako visoko nanesete barvo.

Robčki za svetleče in bleščeče

Poleti vsekakor ne uporabljajte premastnih krem in pudrov. Plastenje pudrastih plasti naj bo le na obleki, na obrazu pa se mu raje odrecite, saj hitreje maši pore in daje masten videz. Če se svetite, vam Zmazkova svetuje, da "navaden robček razdelite na tri plasti in z najtanjšo popivnate odvečni sijaj na bleščečem predelu". Hitro in preprosto.

Pršila za obraz

S pršili, ki vsebujejo termalno vodo, lahko svoja ličila na hitro osvežite. Strah, da bi se ta razmazala ali uničila, je odveč, le narahlo popršite z razdalje dvajsetih centimetrov. "Tako obraz osvežite, mu daste vlago, polt pa je lepša in sijoča," pravi sogovornica.

Živa šminka in minimalizem

"Če imate lepo kožo brez večjih nepravilnosti, lahko s šminko ali bleščilom za ustnice tudi brez ostalih ličil naredite trendi poletni videz," pojasni Zmazkova. Trendi videz lahko dopolnite z očali in svoje oči zaščitite pred močnimi sončnimi žarki.

Svinčnik namesto senčil
Poletni videz lahko osvežite s turkiznim svinčnikom in z njim malce obrobite oči ter trepalnice rahlo namažete z maskaro. "Hiter efekt, a izključno v primeru, da uporabite malce bolj žive barve," pravi vizažistka. Če imate turkizne ali rumene kopalke, si glede na barvo kopalk nabavite svinčnik in trendi usklajen videz je zagotovljen.

Namesto parfumov losjoni
Parfume ali toaletne vode se znajo v poletnih dneh v kombinaciji s potom spremeniti v neprijetno mešanico. Zato jih zamenjajte z dišečimi losjoni, ki so bolj lahkotni in ne toliko agresivni, na sebi pa imate še vedno priljubljen vonj, pravi vizažistka Bojana Zmazek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.