Magazin > Lepota & telo
110 ogledov

Pomarančni sok po krivem odsvetovan?

pomarančni sok Profimedias
Pomarančni sok so nekoč kovali v zvezde. Sedaj gre vsa slava zelenim smoothiejem. Le zakaj?

Špinača, kivi in jabolko. Ali zelena, kumara in banana. Zeleni smoothieji so trenutno zelo popularni, saj vsebujejo veliko vitaminov in hranilnih snovi ter pomagajo pri hujšanju.

Tako kot sedaj v zvezde kujejo zelene smoothieje, so nekoč v zvezde kovali pomarančni sok. Nato pa so ga odsvetovali, ker vsebuje preveč sladkorja, povzročal pa naj bi tudi zgago. Napaka, pravijo sedaj nekateri strokovnjaki. Pomarančni sok je namreč zelo zdrav.

Ohranja nivo krvnega sladkorja

Vse, kar čez dan pojemo, vpliva na raven krvnega sladkorja. Slabi ogljikovi hidrati, kot je bel kruh, povzročajo nenaden dvig sladkorja v krvi, kar pospeši proizvodnjo inzulina. Ogljikovi hidrati z nizkim glikemičnim indeksom, kot so oreščki in sadje, pa upočasnijo porast inzulina, zato nas nasitijo.

Pomarančni sok je bogat vir vitaminov in hranilnih snovi

Pomarančni sok vsebuje ogromno vitamina C. Pomaranča poleg tega krepi naš imunski sistem, celice pa ščiti pred prostimi radikali. To posledično upočasni staranje kože in preprečuje nastanek raka.

Pomaranča uravnoveša hormone

Ste, kljub temu, da ste dobro spali, utrujeni? Zjutraj si privoščite kozarec pomarančnega soka, ki pozitivno vpliva na delovanje ščitnice. Namig: kozarcu pomarančnega soka dodajte ščepec soli. Kombinacija ne spodbuja le prebave, ampak dobro vpliva tudi na raven elektrolitov. Pravijo tudi, da pomarančni sok pomaga pri prebavljanju težko prebavljivih živil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.