Magazin > Lepota & telo
603 ogledov

Pomembno je, kdaj greste na veliko potrebo

stranišče, WC Žurnal24 main
Kar date v usta, mora prej ali slej priti na drugi strani ven. Kdaj pa je za to najbolj primeren čas?

Za večino ljudi je najboljši čas zjutraj, saj je črevesje ponoči opravilo svojo nalogo in predelalo hrano, ki ste jo prejšnji dan zaužili. Večina bo v 30 minutah po tem, ko se zbudi, že sedela na školjki.
Za črevesje je pomembna rutina. Če zjutraj oddrvite v službo in si ne vzamete čas za veliko potrebo, se lahko pojavijo težave. Ni pravila, kolikokrat greste na veliko potrebo. Vse od enkrat na teden do trikrat na dan je normalno.

Za delovanje vašega črevesja je najpomembnejša prehrana. Kava, sadje, zelenjava in druga hrana, bogata z vlakninami, pospešita delovanje vašega črevesja. Najbolje je, da si zajtrk, poln vlaknin, privoščite vsak dan.

Če ne boste poskrbeli za to, bo vaše telo blato pretvorilo v pline, zaradi česar boste napihnjeni, poleg tega pa vas bo še napenjalo. Če predolgo odlašate z odvajanjem blata, se lahko pojavijo še druge težave, kot sta zaprtje in sindrom razdražljivega črevesja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.