Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Pomladni trendi za moške

Drznite si. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Toplejši dnevi prinašajo oprijete telirane kroje in enobarvne lestvice. Nepogrešljiv kos v omarah bo prenovljena parka, opazni bodo dodatki.

"Modni so tako imenovani oprijeti kroji (ang. fitted), torej bolj telirani. Pri suknjičih so poudarjena ramena," trende za močnejši spol opisuje oblikovalka Nina Šušnjara. Zagotovo niso več modne velike, vrečaste (ang. baggy) kavbojke oziroma prevelik pulover, nadaljuje. "Še vedno pa lahko uporabijo kariraste srajce, allstarke in kakšen dober džins."

Novodobni kavboji
"Moški se še kar navajajo na hlače iz džinsa oprijetih krojev, ki pristajajo bolj vitkim postavam, močnejši pa morajo še vedno poseči po klasičnih ali širših krojih," pa pravi modna oblikovalka Sabina Hameršak. Dodaja, da je tako tudi pri vseh oprijetih (ang. slim) krojih, kot so srajce in majice. Pri Versaceju in Armaniju pa so predstavili bolj sproščene silhute. "Hlače so udobne in široke," pravi Hameršakova.

Mornarski hit
Navtična simbolika je prevzela tudi oblikovalce moških oblačil – kot pravi Nina Šušnjara tudi v urbano-športni obliki. Velik hit so čevlji za jadranje, dodaja. "Mornarski vzorec, če mislimo vodoravne črte, je za močnejše postave neprimeren, enako tudi cvetlični. Če pa jih zelo radi nosijo, pa priporočam dvoplastno; črtasta majica spodaj, čez pa enobarvna srajca," svetuje Hameršakova.

Moderni anorak
Zelo popularen kos tako pri ženskah kot moških je letos, kot pravi Šušnjara, parka. "To je nekako bolj moderen anorak, ki je malo daljši, bolj dodelan in iz lepših visokotehnoloških materialov." Svetuje, da kos uporabite tako za športni kot za vsakdanji videz.

Barve pomladi
Toplejši dnevi leta 2010, meni Hameršakova, prinašajo "enobarvne lestvice kombiniranja oblačil, kar je za nekoga mogoče dolgočasno". Veliko je sive v vseh odtenkih, modre in – zelo zanimivo – oranžne, pa dodaja Šušnjara.

Miniintervju: Nina Šušnjara, oblikovalka

Kateri kosi letos ne smejo manjkati v moških omarah?

Izpostavila bi predvsem kose, ki jim bodo prišli prav tudi pozneje; to so bele kavbojke, slamnat klobuk, karirasta srajca, pulover z globjim V-izrezom, daljša parka in aviatorke. Kot trik in velik trend med moškimi letos pa predlagam kavbojke, zavihane do gležnjev.

Se vam zdi, da slovenski moški sledijo trendom? In naši estradniki?
Menim, da se moški vse bolj trudijo in si želijo biti urejeni in trendovski. Zdi se mi, da jim je zelo težko najti neko srednjo pot med modnim in še vedno možatim. Osebno pa mi je zelo všeč slog, ki ga imajo Franc Planinšek, Aljoša Bagola in Boris Cavazza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.