Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Po(p)mešani Jeremy Scott

Jeremy Scott se je hitro povzpel na modni vrh, a si nato večkrat vzel daljši pre
1/13
Žurnal24 main
Zgodba oblikovalca Jeremyja Scotta je polna pravljičnih trenutkov in utrinkov iz videoigric.

Po stilu šestintridesetletnega Jeremyja Scotta nikoli ne bi sodili, da je odraščal na mirni kmetiji v Kansas Cityju. "Živel sem v mestu, ki je bilo oddaljeno od vsega. Nisem vedel, kaj se dogaja drugje po svetu. Obstajala je le ena cesta in še ta se je izgubila na obzorju," je dejal Jeremy v enem izmed intervjujev.

 

Nad njegovim delom se navdušujejo tudi zvezdniki, kot so Katy Perry, M.I.A., Rihanna, Kelis, Ciara, Beth Ditto, Justin Timberlake in Lil Wayne.

Dogajanje po svetu se je Scottovim približalo le prek medijev. Med poukom je Jeremy bral italijanski Vogue, pri francoščini pa pisal eseje o modi. Diplomiral je v New Yorku, na brooklynskem Prattu, za diplomsko nalogo je ustvaril kolekcijo, ki jo je posvetil černobilski tragediji. Takoj po zaključku šolanja je v Parizu predstavil kolekcijo oblačil, narejenih iz papirja, in postal pomočnik Jeana Paula Gaultierja. Svojo prvo uradno modno revijo oktobra 1997 je poimenoval Rich White Woman, v kateri je predstavil nesimetrično odrezane hlače in večnamenske kratke majice.

Brez humorja ne gre

Po vstopu v novo tisočletje se je preselil v Los Angeles, ki je njegov trash slog sprejel z odprtimi rokami. Njegove kolekcije se vedno gibljejo na meji slabega okusa in pop kulture, vključujejo tako visoko modo kot tudi športna oblačila. Blizu so mu risani junaki, vesoljske ladje, rožnati pudlji, zdolgočasene bogate gospodinje, vse to pa na ironičen način prikaže skozi svojo modo.

 

"Moja značilnost je avantgardna visoka moda, ki je hkrati ulična in ima pridih humorja," pravi Jeremy. Ko ustvarja, ima v mislih sebe, svoje prijatelje in otroke iz Harajukuja. "Ljubim oblikovanje in sovražim občutek praznine, ko končam delo," pravi Jeremy Scott. Njegovo kolekcijo za pomlad/poletje 2010 si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.