Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Pošast moderne dobe: anoreksija

Anoreksija je bolezen. Žurnal24 main
Podatki o številu obolelih za anoreksijo so zaskrbljujoči: v zadnjih desetih letih se je število podvojilo.

Podatki so bili objavljeni v Veliki Britaniji. Zdravniki za povečanje števila obolelih za anoreksijo krivijo glasbene in igralske zvezde, ki s svojim sestradanim videzom dajejo izkrivljeno podobo zaželenega  videza.

Po objavljenih podatkih v britanskih medijih na Otoku zaradi prehrambenih težav boleha okoli 1,1 milijona ljudi. Žal le redki zaradi te bolezni poiščejo strokovno pomoč. Pri deklicah, mlajših od 16 let, je število obolelih v zadnjih desetih letih naraslo celo za 80 odstotkov.

Zelo zaskrbljujoč je tudi podatek, da je med mladimi, ki bolehajo za anoreksijo, vse več tudi takšnih, starih manj od deset let. Ti poskušajo spremeniti svoj videz s stradanjem, ki vodi tudi v smrt.


Victoria Beckham

 
Prva zvezdnica, ki daje napačen vtis mladim, je vsekakor Victoria Beckham . Ne samo, da strada sebe, veliko pripomb ima tudi na telesa svojih zvezdniških prijateljic. Zadnja njena žrtev je bila tako Jennifer Lopez , ki pa se na njeno mnenje požvižga. Pravi, da se s svojimi oblinami počuti prav seksi. Se z nekaj več kot štiridesetimi kilogrami tako počuti tudi Victoria? Videti že ni tako.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.