Magazin > Lepota & telo
133 ogledov

Poskrbite, da bo vaša vagina srečna

ženska hlačke spodnje perilo Shutterstock
Pri negi telesa ne pozabite na vašo vagino. Tudi ona mora biti zdrava in zadovoljna.

Kondomi so vagini všeč
En način, kako jo boste ohranili zdravo, je ta, da boste pri seksu uporabljali kondome, ki ščitijo tako pred nezaželeno nosečnostjo kot tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi. Ena od študij je pokazala tudi, da uporaba kondomov ohranja pH vrednost vaše vagine, kar zmanjša možnost glivičnih vnetij. 

Bombažne hlačke zmagajo
Če bi vaša vagina lahko izbirala spodnje perilo, bi vedno izbrala bombažne spodnje hlačke. Druga možnost pa je ta, da preprosto ne oblečete spodnjih hlačk in jo malo prezračite. 

Keglove vaje
Hočeš nočeš, telovadba je pomembna. Za vašo vagino so tako ključnega pomena keglove vaje, ki vplivajo na zmožnost nadziranja delovanja mehurja in pripomorejo k božanskim orgazmom. 

Probiotični jogurt
Z uživanjem probiotičnih jogurtov pomagate zagotavljati življenjsko okolje "dobrih" bakterij, ki preprečujejo glivična vnetja nožnice. 

Ne pozabite na preglede
Tako kot avtomobile redno peljemo na servis, mora tudi vaša nožnica na redne preglede. 

Poskrbite, da bo dovolj vlažna
Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste bili pripravljeni na seks, a je bilo videti, kot da vaša vagina sporočila preprosto ni dojela? To ni nič nenavadnega, rešitev pa je preprosta. Uporabite lubrikant in se izogniti bolečini in odrgninam. 

Ne mučite je s higienskimi izdelki
Pri intimni negi nožnice se ne zatekajte k intravaginalnim higienskim izdelkom, saj lahko povečajo tveganje za infekcije. Izognite se tudi uporabi dišečih mil, saj ne sodijo v bližino vaše nožnice. Tovrstna mila lahko osušijo kožo okrog vulve. Področje raje umijte s toplo vodo, če pa že mislite, da morate uporabiti milo, se odločite za nežna, nedišeča mila. 

Na kolesu naj ji bo udobno
Če radi obiskujete fitnes in si pri tem privoščite nekaj "krogov" na sobnem kolesu ali če radi kolesarite, lahko izkusite odrevenelost spolovila, bolečino in mravljince. Mogoče je bolje, da za na kolo oblečete oblazinjene hlače in vaši vagini prihranite bolečino. 

Previdno z antibiotiki
Med uporabo antibiotikov se lahko zgodi, da se vaša vagina na njihovo prisotnost v telesu odzove z vnetjem. Antibiotiki so namreč usodni za laktobacile, zato se v času jemanja zdravila zatečite k probiotičnim jogurtom. 

V katero luknjo najprej?
Prehod med analnim in vaginalnim seksom mora biti čist. Dobesedno. Poskrbite, da zamenjate kondom preden preidete od analnega seksa do vaginalnega ali pa da se dobro očistite, saj nočete prenesti bakterij iz ene luknje v drugo in tvegati infekcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.