Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Posledica seksa brez obveznosti

par Shutterstock
Mladi, ki se odločajo za seks brez obveznosti, pogosteje občutijo simptome depresije in tesnobe, trdijo strokovnjaki.

Med 3.900 heteroseksualnimi študenti, ki so sodelovali v raziskavi, jih je 11 odstotkov (med njimi so bili skoraj vsi moški) priznalo, da so seks brez obveznosti prakticirali vsaj enkrat v zadnjem mesecu. Veliko se jih je v seksualno izkušnjo že podalo s človekom, ki so ga pred tem poznali manj kot en teden.

Vodja do zdaj najobsežnejše raziskave o povezavi s seksom brez obveznosti in depresije Melina Bersmin z univerze Kalifornija State pravi, da pri občutenju negativnih posledic seksa brez obveznosti pri moških in ženskah ni bistvenih razlik. Oboji so namreč priznali, da so se po takšni izkušnji že spopadli z depresijo in tesnobo.

Kljub temu pa so zaradi družbene (ne)sprejemljivosti takšnih odnosov in dvojnih meril, ki moškim takšno ravnanje dopuščajo, na ženske pa to meče slabo luč, pogosteje prizadete pripadnice nežnejšega spola, so pokazale predhodne raziskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.