Pred vami je šestdnevna dieta, ki je primerna predvsem za tiste, ki se zaradi nezdrave prehrane, hitrega načina življenja in nenehnega stresa spopadajo z napihnjenostjo in počasnim metabolizmom.
Poleg živil, navedenih v spodnjem jedilniku, vsak dan spijte vsaj liter navadne ali mineralne vode. Jedem dodajte začimbe po svojem okusu, izogibajte pa se uporabi pripravljenih solatnih prelivov – namesto teh, solato začinite z olivnim oljem, balzamičnim kisom in limono.
Prvi dan:
Kosilo : Srednje velik goveji zrezek popecite na žaru (ali na ponvi), ga rahlo pokapajte z olivnim oljem in postrezite z zeleno solato, ki ste ji dodali nekaj na koščke narezane stebelne zelene.
Večerja : Dve trdo kuhani jajci in skodelica kuhane špinače.
|
Ste se naveličali navadne vode? Zmešajte jo s sveže stisnjenim pomarančnim
ali limoninim sokom. © iStockphoto
|
Kosilo : Pripravite solato iz dveh trdo kuhanih jajc, skodelice kuhanega graha in skodelice paradižnika. Začinite jo z balzamičnim kisom in olivnim oljem.
Večerja : Dve rezini polnozrnatega kruha obložite s šunko.
Tretji dan:
Kosilo : Enako kot prvi dan: zrezek in zelena solata s tebelno zeleno.
Večerja : Skodelica sadne solate
Četrti dan:
Kosilo : Pečen ribji file (do 180 g) s paradižnikovo solato.
Večerja : Solati iz kuhanega graha, svežega korenčka in paradižnika dodajte na kockice narezano šunko (do 100 g) in mocarelo. Pokapajte z olivnim oljem in začinite z baziliko.
Peti dan:
Kosilo : Pečen govej zrezek na žaru s solato po vaši izbiri (zeleno ali mešano).
Večerja: Navaden jogurt in skodelica sadne solate.
Šesti dan:
Kosilo : Kuhan ali na žaru pečen piščanec brez kože (do 220 g) in skleda zelene solate.
Večerja : Dve rezini polnozrnatega kruha obložite z mocarelo in paradižnikom, zraven pojejte tudi dve trdo kuhani jajci.