Magazin > Lepota & telo
265 ogledov

Postava v obliki peščene ure izginja

postava Shutterstock
Postava v obliki peščene ure, kot jo imajo Beyoncé, Kim Kardashian in Kelly Brook, naj bi po podatkih nove raziskave klinike LoveLite izginjala.

Ikonične ženske obline v obliki peščene ure, kot jih je imela Marilyn Monroe, niso več tako pogost pojav, saj so se ženske v zadnji polovici stoletja okoli pasu zredile za približno 2,5 centimetra. Prav tako naj bi po novih meritvah ženske v Veliki Britaniji tehtale dobre tri kilograme več.

Obseg pasu povprečne ženske je pred 60 leti meril 69 centimetrov, zdaj pa znaša kar 86 centimetrov, kar je 7 več kot leta 1951. V 50. letih je razlika med obsegoma prsi in bokov v razmerju do pasu merila 25 centimetrov, danes pa znaša le 5 centimetrov, zaradi česar postava v obliki peščene ure ni več tako značilna.

Želijo si postave, kot jo ima Christina Hendricks

S klinike poročajo o 40-odstotnem povečanju števila njihovih storitev oblikovanja pasu, ki naj bi ga povzročila premiera novega filma Mad Man, v katerem igra prelestna Christina Hendricks.

"Od premiere smo preplavjeni z rezervacijami za tretmaje. Razlog za povpraševanje je tudi v tem, da je pas eno izmed tistih območij, ki jih je najtežje oblikovati. Maščobo na tem območju je namreč težko stopiti, četudi veliko telovadimo in se zdravo prehranjujemo," je povedala direktorica klinike Donnamarie McBride.

Čeprav se je obseg pasu med Britankami povečal za kar 25 odstotkov, pa obsega prsi in bokov ostajata podobna. Slovito postavo v obliki peščene ure je pri Britankah tako izpodrinila postava v obliki jabolka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.