Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Potovanje v podzavest

V regresiji lahko dobite odgovore na nerazrešene okoliščine. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Regresija je psihotehnika, s katero se boste uzrli v drugačni luči.

Nehipnotična regresija
"To je psihotehnika, s katero vstopamo v podzavest, v potisnjene dogodke, ki smo jih brisali iz spomina, zavedanja, so pa še prisotni v našem trenutnem odzivanju,
" pravi terapevtka Ksenija Pajić iz sprostitvenega centra Timeless in dodaja, da je regresija metoda, s katero bolje spoznavamo sebe, z novimi spoznanji pa spreminjamo sedanjost. "V regresiji lahko podoživimo travmatične izkušnje preteklih življenj, spoznavamo svoje napake, se srečujemo z ljudmi, ki jih zelo dobro poznamo tudi v tem življenju, saj smo karmično povezani in želimo to povezavo zdaj razrešiti. V regresiji dobimo odgovore na nerazrešene situacije," razlaga Pajićeva.

Deluje pri vseh

Regresija poteka v pogovorni obliki in običajno traja od 1,5 do tri ure. Terapevt spreminja stanje zavesti regresiranca z globokim meditativnim sproščanjem, v katerega ga vpelje. Po navodilih regresiranec potuje v svojo notranjost in pripoveduje, kar mu spontano prihaja v zavest, kaj vidi, občuti ... "Pri nehipnotični regresiji je zavest posameznika ves čas budna, kar omogoča sprotno ozaveščanje prebujenih podzavestnih vsebin – spominov iz preteklosti in prejšnjih življenj," pojasnjuje terapevtka, ki pravi, da regresija deluje pri vseh: "Vsi imamo preteklost, nekateri se lahko le izognejo srečanju s samim seboj, in sicer zaradi bojazni, kaj bodo odkrili in kako bo to vplivalo na njihovo prihodnost."

Za samozdravljenje
Regresija je v prvi vrsti namenjena samozdravljenu. Posebno učinkovita je v prepoznavanju vzrokov konfliktnih in težavnih medsebojnih odnosov med partnerji, starši, otroci ali sodelavci ter v ponavljajočih se negativnih življenjskih okoliščinah. "Pomaga na vseh področjih našega življenja, od posameznika pa je odvisno, koliko sploh želi oziroma hoče spreminjati svoj življenjski cikel, koliko vključi nova spoznanja, samorazumevanje, v nove preizkušnje v tem življenju," dodaja Pajićeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.