Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Potrjeno: velikost penisa je pomembna

par Shutterstock
Znanstveniki univerze v Ottawi so prepričani, da so našli odgovor na eno ključnih vprašanj v odnosih med moškimi in ženskami. Trdijo namreč, da je za večino žensk splošna privlačnost moškega neposredno povezana z velikostjo njegovega spolnega uda.

V raziskavi, katere rezultati so bili objavljeni v reviji Nacionalne akademije znanosti v ZDA, je sodelovalo 105 Avstralk, povprečno starih 26 let. Sodelujoče niso vedele, kaj je ključno raziskovalno vprašanje, poroča STA.

Pokazali so jim 53 računalniških modelov moških, ki so bili različno veliki in težki ter so imeli različno dolge spolne ude. Udeleženke raziskave so morale podobe razvrstiti po spolni privlačnosti. Skoraj vse so izbrale visoke moške z dolgim penisom in tem moškim v povprečju tudi namenile več sekund pozornosti.

Znanstveniki so se raziskave lotili, ker je bilo doslej na tem področju precej zmede. Rezultati raziskave kažejo, da so ženske v dosedanjih anketah verjetno zavajale same sebe ali pa niso bile iskrene, ko so trdile, da velikost oziroma dolžina spolnega uda ni pomembna.

Najnovejša raziskava sicer ni ugotovila, kakšna je idealna dolžina, a znanstveniki menijo, da so dobili tudi odgovor na vprašanje, zakaj imajo moški večje spolne ude od drugih živalskih vrst. Ta naj bi se skrivala v evoluciji, saj naj bi si ženske v prazgodovini moške izbirale glede na to, kako so bili ti videti goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.