Magazin > Lepota & telo
9 ogledov

Povečajte učinek vadbe

Iz telesne vadbe tudi pozimi iztržite, kolikor se da. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Oblikovanje telesa. Spoznajte tri načine za večjo porabo kalorij ob telesni vadbi.

Število kalorij, ki jih vaše telo porabi ob telesni vadbi, lahko povišate na različne načine. Izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Pogumno na mraz. Telo pri nizkih temperaturah porabi več energije že za to, da se ogreje, zato pri športu ob nizkih temperaturah porabite več kalorij. Idealna vadba je hoja po zasneženem pobočju. Kljub pozitivnim učinkom mraza ne pozabite na ustrezna oblačila.

Fitnes. Med serijami vadbe si obvezno privoščite počitek, a naj bo kratek. Če se telo umiri, bo spet potrebnega nekaj časa, da ga ogrejete in dvignete pulz.
Ogrejte telovadnico. Visoke temperature naj bi pospešile metabolizem, kar naj bi prav tako povečalo porabo kalorij v primerjavi z vadbo na sobni temperaturi. Če vadite doma, odločno segrejte prostor, v katerem telovadite. Ker se ob vadbi na toplem intenzivno potite, sproti nadomeščajte izgubljeno tekočino.

Glasbo do konca. Glasba spodbuja željo po gibanju in vas spravlja v boljšo voljo. Izberite prijetno glasbo s poskočnim tempom, ki jo imate radi in vas spravi h gibanju. Kmalu boste svoj ritem prilagodili hitremu ritmu glasbe. Sčasoma lahko izberete še poskočnejše ritme in tako zvišate intenzivnost treninga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.