Magazin > Lepota & telo
896 ogledov

Pozdravite srbeča stopala

Stopala potrebujejo pravilno nego. Žurnal24 main
Nezdravljena okužba se lahko nevarno razširi po vsem telesu.

"Z glivicami se lahko okužimo ob neposrednem ali posrednem stiku z okuženim človekom, prek okužene živali ali zemlje," pravi farmacevtka Nastja Turk iz Obalnih lekarn Koper. "Okužbo je treba nujno zdraviti, saj so posledice nezdravljene bolezni lahko brazgotine, v nekaterih redkih primerih pa tudi razširitev okužbe v globlje sloje kože in notranje organe," opozarja.

Otroci morajo k zdravniku

Samozdravljenje traja od dva do tri tedne. "Če medtem ni izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom," pravi farmacevtka. Prav tako je treba k zdravniku če za glivično okužbo obolijo otroci, mlajši od 12 let, nosečnice ali doječe matere. "Osebnega zdravnika je smiselno obiskati tudi, če se težave pogosto ponavljajo," svetuje Turkova. Sami prav tako naj ne bi zdravili glivičnih okužb obraza in lasišča.

Zdravljenje

V lekarni lahko dobite veliko krem, kapljic ali pršil, ki jih večkrat na dan nanesete na kožo. Če se raje odločate za naravne pripravke, lahko izberete olje čajevca, s katerim mažete prizadeti predel. Okužba se bo zdravila hitreje, če boste poskrbeli za higieno (ne izposojajte si obutve, nogavic, brisač) ter za čisto in suho kožo (sredstva proti potenju, zračna in udobna obutev).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.