Magazin > Lepota & telo
174 ogledov

Prava nega za roke

roke Shutterstock
Parafinska kopel poskrbi za intenzivno nego kože. Privoščite jo lahko tudi svojim stopalom.

Tanjša koža na rokah je še posebno občutljiva na mraz, zato poskrbite za ustrezno nego in zaščito. "Izogibajte se umivanju z vročo vodo, uporabljajte pa neodišavljeno milo z nevtralno pH-vrednostjo in vlažilnimi sestavinami, saj preveč bazična mila uničujejo zaščitni plašč kože," svetuje Alena Stević iz salona Miracle Touch.

Pogrejte jih z masažo

Če vas v roke rado zebe, jih redno masirajte. "Za masažo uporabite mandljevo ali kar oljčno olje, roke redno negujte z zaščitnimi kremami, še posebno nego pa naredite pred spanjem. Zmasirajte jih s kokosovim oljem ali karitejevim maslom, po masaži pa si nadenite bombažne rokavice," dodaja sogovornica, ki enkrat na teden priporoča piling, za intenzivno nego pa parafinsko kopel.

Namočite jih v parafin

"Najprej čiste roke potopite v kopel, nadenite posebne grelne rokavice in pustite počivati 20 minut. Potem odstranite rokavice, parafin oluščite in roki namažite s hranljivo kremo," svetuje Stevićeva.

Ne le za nego

Parafinske kopeli pa niso namenjene le negi, ampak pomagajo tudi pri težavah s sklepi, revmatičnih obolenjih, artritisu, pri rokah, ki so zelo izpostavljene zunanjim ali kemičnim vplivom, ter pri zelo suhi in razpokani koži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.