Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Pravila lepotnega spanca

ženska lepota Shutterstock
Obraz. Že pred spanjem lahko poskrbite, da boste zjutraj videti sveže.

Na to, kako sveži in spočiti boste zjutraj videti v ogledalu, ne vpliva samo dolžina spanca. Vaša koža namreč hitro pokaže prav vse pregrehe in lepotne napake, ki ste jih storili dan ali večer prej. Da bo vsak spanec res lepotni spanec, upoštevajte nekaj pravil, ki jih je pripravilo združenje ameriških dermatologov.

Nič alkohola in soli

Če je le mogoče, se zato zvečer izogibajte slani hrani, ki poveča zadrževanje vode v telesu, kar povzroči tudi bolj zabuhel obraz. Zvečer si raje privoščite kaj zelenjavnega, predvsem pa spijte veliko vode, ki naj bo na voljo tudi na nočni omarici, če se ponoči zbudite žejni. Na alkohol prav tako raje pozabite, saj ima podoben učinek kot sol.

Dvignjeno vzglavje

Zastajanje vode lahko zmanjšate tudi tako, da spite z nekoliko dvignjenim vzglavjem in izkoristite delovanje sile težnosti. Če nimate postelje, ki omogoča spremembo naklona vzglavja, si lahko pomagate z dodatno ali večjo blazino.

Alergije pod nadzorom?

Otekle oči so lahko posledica alergij (tudi tistih na hrano, cvetni prah ali druge snovi) in vzdraženih oči ali drugih zdravstvenih težav. Če menite, da bi to lahko bil vzrok vaših težav, obiščite zdravnika.

Navlažena koža

Zvečer nikar ne preskočite lepotne priprave kože na spanje. Po temeljitem čiščenju sledi uporaba vlažilne kreme. Dermatologi priporočajo, da izberete tako, ki vsebuje antioksidante (recimo vitamina A in C).

Spanje na hrbtu

Več ameriških raziskav je pokazalo, da spanje na hrbtu upočasni pojavljanje gub. Če spite na strani ali na trebuhu, je vaša koža v stiku z vzglavnikom namreč vso noč nagubana, kar poglobi gube in spodbudi nastanek novih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.