Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Praznične sladice Alana Hranitelja

Alan Hraniitelj kreacije razstava
1/14
Žurnal24 main
V središču Ljubljane so danes odprli razstavo kreacij Alana Hranitelja, ki bodo na voljo tudi na dobrodelni spletni dražbi.

Razstava izvirnih kreacij zbranih pod naslovom Desertna kolekcija je plod sodelovanja med oblikovalcem in kostumografom Alanom Hraniteljem in družbo Mercator. Njihovo sodelovanje se je začelo že preteklo leto, ko je najboljši sosed odkupil Hraniteljevo kreacijo Ruski Metulj in jo podaril Narodnemu muzeju Slovenije kot del pomembne kulturne dediščine. Takrat se je porodila ideja za letošnji projekt.

 

Slovenci smo skeptični do česarkoli novega, ko pa je deloma osvojeno, se tudi mi odpremo. Smo precej konzervativni, kljub temu pa moramo pozdraviti stvari, ki nakazujejo na novo smer.
Mitja Meršol o Hraniteljevih kreacijah

Sedem pravljičnih sladic
Alan Hranitelj je oblikoval sedem kreacij, ki simbolizirajo potovanje iz mikro v makrovesolje. Ustvaril je sedem majhnih bitij, vsako v svoji barvi in svojevrstni obliki. Obliko je narekoval oblikovni material, ki se je formaliziral v detajlih. Kreacijo Jasminovi metuljčki v vijolični barvi krasijo pentlje, modra krecija z imenom Kleopatrin napoj je oblikovana iz vrvi, oranžna Tisočlistna korenčkova torta je ustvarjena iz škrnicljev, rdečo kreacijo z imenom Kardinalske jagode zaznamujejo krogi, roza sladica Ane Pavlove živi v kletki, zeleno Meto sorbet objemajo krhlji, rumena Lepa Helena pa spominja na raketo, ki bo vsak čas poletela v vesolje.

Magistrica Mateja Jesenek iz Mercatorjeve uprave je pojasnila, da Hraniteljeve kreacije spominjajo na pravljične sladice in so jih želeli predstaviti širši javnosti, zato so jih razstavili v izložbi blagovnice Maxi, kjer bodo na ogled do 10. januarja 2010. Do takrat bodo na voljo tudi na spletni dražbi, izkupiček katere bodo podarili družinam v stiski.

Poglejte video in fotogalerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.