Magazin > Lepota & telo
1102 ogledov

Pred spanjem čebulo v nogavice

čebula Profimedias
S čebulo v nogavicah proti različnim zdravstvenim težavam.

Ste eden tisti posameznikov, ki so bili kot otroci deležni čudnih zdravilnih običajev, ki so jih babice izvajale ob dnevih vročine, bruhanja in kihanja? Tokrat vam predstavljamo najnovejši trik, kako ohraniti zdravje.

Ena najbolj preprostih metod zadnjih let je zagotovo trik, da si čez noč obujete nogavice in vanje vstavite tudi malo čebule. Mnogi pravijo, da so dlani in stopala ogledalo našega zdravja in da nas lahko majhne spremembe na teh opozorijo na zdravstvene težave.

Kitajski zdravniki so že pred 5000 leti naredili zemljevid refleksnih točk na stopalih in dlaneh in s tem izumili refleksno masažo stopal. Če refleksno masažo združite z delovanjem čebule, dobite enega najbolj zdravilnih trikov zadnjih nekaj let.

Čebula v nogavicah nam pomaga pri neprijetnem vonju stopal, pri prekrvavitvi in pri prečiščevanju krvi. Prav tako pa lahko pomaga ublažiti simptome prehlada, gripe in vročine.

Čebula je bogata s sestavinami, ki pomagajo odpraviti teže kovine iz telesa, še posebej pomaga pri prečiščevanju jeter. Vsebuje tudi močne antioksidante, ki pomagajo pri povišanem holesterolu, preprečujejo nastajanje krvnih strdkov in lajšajo simptome astme in bronhitisa.

O zdravem življenju in negi tudi na med.over.net

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.