Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Prednost zveze na daljavo

ženska Shutterstock
Ljudje, ki imajo zvezo na daljavo, lahko med seboj stkejo bolj intimno vez kot tisti, ki se vidijo pogosto ali vsak dan.

Čeprav naša kultura v ospredje postavlja pomembnost fizične bližine in pogovor iz oči v oči, je raziskava pokazala, da so tisti, ki imajo zveze na daljavo, med seboj bolj intimni.

Pari so v raziskavi, ki je potekala pod vodstvom profesorice Crystal Jiang z Univerze v Hongkongu, en teden beležili in podrobno odgovarjali na vprašanja o dnevni komunikaciji s partnerjem. Analizirati so morali vse: komunikacijo iz oči v oči, telefonske pogovore, esemese, sporočila, poslana po elektronski pošti in klepetalnikih, ter videopogovore.

Tisti, ki so bili v zvezi na daljavo, so imeli s partnerjem bolj intimne pogovore, o sebi so partnerju zaupali več, pa tudi partnerjeva dejanja in obnašanje so idealizirali bolj kot tisti, ki svojega izbranca ali izbranko vidijo vsak dan.

"V naši kulturi so fizična bližina in pogovori iz oči v oči temelj za močno zvezo, a razmerja na daljavo so se izkazala za veliko bolj intimna, čeprav omenjeni faktorji niso prisotni. Ni potrebno, da smo pretirano skeptični in negativni, ko govorimo o zvezi na daljavo," razlaga Jiangova in dodaja, da se pari, ki so v takšnem razmerju, za intimnost trudijo bolj od tistih, ki fizično živijo eden blizu drugega. Kljub temu pa veliko ljudi verjame, da je zvezo na daljavo veliko težje ohranjati in da jih je večina obsojenih na propad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.