Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Prednosti mastne kože

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kožna maščoba je povezana z delovanjem žlez – ravnovesje se vzpostavi, ko se hormoni umirijo. Masten videz, ogrci in mozolji ostanejo trajna težava mastne kože. Vendar ima ta tudi pluse.

Naredite test
Če niste prepričani, kakšno kožo imate, najprej naredite test. Potrebujete močno svetlobo in nekaj papirnatih lističev. Kožo najprej temeljito očistite, čez nekaj časa si pritisnite prtiček na čelo, na obe strani nosu, podbradek in lica. Če so na vseh lističih vidni sledovi maščobe, če imate izrazite ogrce in pore, če se vam ogrci naredijo brez posebnega vzroka, če imate zabuhlo kožo, ki le redko pordeči, potem je vaša koža mastna.

Najmanj občutljiva
Mastna koža pa ima tudi določene prednosti. Je najmanj občutljiva, kar pomeni, da dlje časa ostane mlada. Maščoba naredi zaščitno plast, ki preprečuje izsušitev, obenem pa škodljivim snovem prepreči, da bi prodrle v kožo. Druga prednost je, da koža tako mastna, kot je v mladosti, ne bo vse življenje. Z leti se mastna koža največkrat spremeni v mešani tip kože.
    
Temeljito čiščenje

  • Mastno kožo je treba temeljito čistiti tako zjutraj kot zvečer.
  • Čiščenja se lotite dosledno, saj je mastna koža pravo gojišče bakterij, ki povzročajo mozolje.
  • Za čiščenje mastne kože je treba uporabljati le sredstva, ki jo temeljito očistijo.
  • Obraz lahko še dodatno očistite s tonikom, ki vsebuje manjši odmerek alkohola.
  • Na očiščeno kožo varčno nanesite kremo za mastno kožo. Če ste mladi, lahko tu in tam zvečer nanesete kremo samo okoli oči in na vrat.
  • Zjutraj čistite kožo enako kot zvečer.
  • Enkrat do dvakrat na teden zjutraj naredite piling. Nato nanesite dnevno kremo za mastno kožo.
  • Za zmanjšanje por posezite po razmaščevalnih izdelkih; piling, gel in tonik, ki uravnavajo lesk na obrazu in dajejo mat videz, so med bolj primernejšimi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.