Magazin > Lepota & telo
222 ogledov

Premierkini čevlji razburili Hrvate

čevlji
1/2
Anže Petkovšek
Danes je Slovenija ratificirala hrvaško pristopno pogodbo za vstop v Evropsko unijo, a so se Hrvatje očitno bolj kot na prihodnost osredotočili na čevlje, ki jih je nosila naša premierka Alenka Bratušek.

"Milanoviću pri izboru oblačil ne moremo nič zameriti. Kot vedno je bil v temnomodri obleki z belo srajco in diskretno kravato videti eleganten. Na slovenski premierki pa je bilo težko spregledati modni detajl – čevlje z visoko peto," piše 24sata. Hrvati njene čevlje s peto, ki jih krasi leopardji vzorec in črna lakasta špica, označujejo za predrzne, namigujejo pa tudi na zapeljevanje, kot smo ga bili deležni pri pogajanjih med Jadranko Kosor in Borutom Pahorjem.

Za mnenje o tem, ali je Alenka Bratušek tokrat res obula napačne čevlje, smo prosili Leo Pisani, ki nam je razložila: "Običajno ljudje, ki so zelo izpostavljeni javnosti in so na visokih položajih, želijo izdelati podobo, ki je bolj anonimna. Na žalost izraz osebnega sloga na takšnih mestih ni posebno dobrodošel, kar je še posebno za ženske, ki imajo več možnosti in želje izražati slog oblačenja, včasih kar preveč dolgočasno, vendar najprimerneje. Prav to dokazuje ta primer." Svetovalka za kulturo oblačenja je dodala, da ljudje na takšnih položajih ne nosijo oblačil in dodatkov z vzorci, kar za takšne priložnosti svetuje tudi naši premierki. Hkrati pozdravlja, da premierka večinoma nosi krilo. Po njenem mnenju je ženska podoba s krilom profesionalnejša in primernejša za zelo formalne poslovne priložnosti.

Komentarjev 30
  • Zvonka Facija 19:41 12.april 2013.

    Dobre noge ima in v lepih čevljih so še boljše. Ali mora biti v politiki res vse sivo in dolgočasno?

  • JANEZON 17:25 12.april 2013.

    jugovići so že v Evropi.Diktirali bodo,kakšne gate bo kdo nosil........ostanita na oni strani Kolpe...........

  • Žurnalček 10:22 12.april 2013.

    Novinarji ne serte klamf. Ja vaši kolegi- stanovski kolegi - ki imajo iste šole kot vi, so se , ker nimajo o čem drugem pisati , spotaknili ob salonarje , pa so se mal zahebal, ker so vsi komentarji , ...prikaži več skoraj brez razlike , podprli in čevlje in noge naše premijejke. Za kontro so pa komentarji usmerjeni na stalno pogrebno obleko svojega predsednika . Ni afere , afera se vam je odbila v glavo in je ni . Vi sami ste afera.