Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Prepirajo se zaradi nereda doma

Prepiranje parov Shutterstock
V Veliki Britaniji se kar 2,4 milijona parov dvakrat tedensko prepira zaradi nereda, ki ga imajo doma.

Neverjetnih 2,4 milijona britanskih parov se dvakrat tedensko prepira o hišnem neredu, kažejo rezultati nedavne britanske raziskave. Prepiri lahko postanejo celo tako močni, da začnejo vplivati na njihovo spolno življenje in posledično na konec njihove zveze.

Kdo je kriv za nered?

Rezultati raziskave tako kažejo, da kar dve tretjini žensk zavrača spolne odnose, saj jih zmotijo oblačila, ki bi morala biti pospravljena, piše Telegraph. 36 odstotkov žensk namreč moti, da njihovi partnerji povsod puščajo svoja oblačila. Na njihovo žalost 18 odstotkov moških še vedno misli, da je pospravljanje stanovanja njihova naloga, le pet odstotkov pa je tašnih, ki to delo opravijo sami.

Eden od petih parov, približno 18 odstotkov, se vsaj enkrat na teden spre zaradi tega, kdo je bolj odgovoren za nered v domovanju. Takšen odnos pa samo še bolj poglablja spore med njimi. Nekatere ženske tako priznavajo, da se morajo zaradi pospravljanja stanovanja zateči k kričanju na svojega partnerja, 10 odstotkov žensk pa partnerje podkupuje z obljubljenimi spolnimi odnosi.

Prepirajo se tudi zaradi količine kozmetike in oblačil

Zelo pogosto se partnerji jezijo tudi glede količine kozmetike in oblačil, ki jih ima njihova boljša polovica. 18 odstotkov moških se pritožuje nad količino lepotnih produktov, ki jih imajo njihove partnerice, 17 odstotkom pa gre v nos njihova zbirka čevljev.

Tretjina Britancev je že "pomotoma" vrgla stran nekaj partnerjevih predmetov, da bi izpraznila prostor. Skoraj polovica sodelujočih pri raziskavi pa je priznala, da "kramo" pred obiski skrijejo v spalnico, kamor po njihovem mnenju ne bo nihče vstopil.

Nekateri nad "teženjem" obupajo

Grafična oblikovalka Rachel Hughes pravi, da se s svojim fantom že vsak teden prepira o neredu v njunem stanovnju. "Očitno misli, da je to popolnoma sprejemljivo, če obleke pušča povsod po stanovanju. Glede pospravljanja ga preganjam, vendar včasih preprosto odneham, saj je veliko lažje, če vse naredim sama," pravi Hugsova.

Rešitev je prerazporeditev prostora

Gemma Arranz iz Ikee, kjer so naredili raziskavo, pravi, da si vsak posameznik urejenost predstavlja drugače. "Žalostno je, kako ti prepiri vplivajo na pare, ki gredo zaradi tega tudi narazen, medtem ko bi jim že preprosta razporeditev prostora pomagala razrešiti njihove težave," še dodaja Arranzova.

Psihoterapevt Stelios Kiosses se strinja z Arranzova in dodaja, da za ženske razmetano stanovanje pomeni, da njihov partner ne skrbi dovolj za njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.