Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Prepovedali nevarno kemikalijo v kremah

krema, obraz Shutterstock
Evropsko združenje za prodajo kozmetike Cosmetics Europe, je od svojih članic zahtevalo, da iz kozmetičnih izdelkov odstranijo nevarno kemikalijo metilozatiazolinon, ki je pogost krivec za pojav alergijskih reakcij na koži.

Glede na nova odkritja je kemikalija MI ali metilozatiazolinon, ki jo pogosto dodajajo kremam za obraz in telo, kremam z zaščitnim faktorjem, šamponom, gelom za prhanje ter vlažilnim robčkom, eden od razlogov za pojav alergijskih reakcij na koži, poroča Daily Mail. Evropsko združenje za prodajo kozmetike zahteva, da se kemikalija iz proizvodnje kozmetike popolnoma odstrani.

Pri uporabi kozmetike, ki vsebuje omenjeno kemikalijo, se lahko pojavi alergijski kontaktni dermatitis, za katerega je značilna pordela, vneta in otekla koža. Raziskave so pokazale, da se takšna alergijska reakcija pojavi pri kar desetih odstotkih uporabnikov kozmetike, ki vsebuje škodljivo kemikalijo.

Na priporočila naj bi se že odzvalo nekaj kozmetičnih hiš, pri Nivei in Johnson & Johnsonu pa so že sporočili, da bodo sestavino umaknili iz izdelkov, ki jo še vsebujejo. Nevarno kemikalijo sicer v svojih izdelkih uporabljajo skoraj vse priljubljene kozmetične znamke, ki jih evropsko združenje za prodajo kozmetike poziva, naj sestavino iz kozmetike umaknejo čim prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.