Magazin > Lepota & telo
88 ogledov

Prepoznajte oznake za naravno

Naravna kozmetika kožo hrani in jo spodbuja, da sama proizvede učinkovine, ki ji Žurnal24 main
Cosmebio. Oznaka za ekološko kozmetiko zagotavlja 95-odstotno naravno sestavo.

"Oznaka za ekološko-biološko kozmetiko cosmebio je najbolj priznana oznaka in edina, ki je potrjena od Evropske unije," pravi Martina Klančar, strokovnjakinja za naravno kozmetiko, in dodaja, da ta certifikat zagotavlja, da je v izdelku vsaj 95 odstotkov sestavin naravnega izvora. Rastline v kozmetiki z oznako cosmebio tako niso gensko spremenjene in niso bile izpostavljene pesticidom.

Privatni certifikati. "Podobnih oznak je v Evropi veliko; v Nemčiji BDIH, v Angliji soil association ..." našteva Klančarjeva in dodaja, da so to privatni certifikati, ki jih države niso potrdile.

V sodelovanju s kožo
"Naravna kozmetika deluje tako, da kožo hrani in jo spodbuja, da sama proizvede svoje učinkovine," opisuje Klančarjeva in poudarja, da kreme ne delujejo same, ampak v sodelovanju s kožo. S pravilno uporabo zdravilnih rastlin in upoštevanjem naravnih ritmov kože naravna kozmetika v koži prebudi samouravnalne procese, ki koži vračajo zdravje, in to brez odvisnosti od preparatov. "Sestavine, kot so parabeni, konzervansi, umetna barvila, želirna sredstva in stabilizatorji, v našem organizmu predstavljajo tujek," pove Klančarjeva in opozarja, da morajo izločevalni organi takšne snovi loviti in izločati, pri čemer se na dolgi rok izčrpajo.

Kakovost po dostopni ceni
"Tudi po standardih cosmebio proizvajalci izdelujejo kozmetiko, ki je ugodna in se prodaja v velikih količinah," še pravi Klančarjeva. Kot priporoča, bi ljudje z občutljivo, nečisto in k alergijam nagnjeno kožo morali uporabljati biološke snovi najvišje kakovosti. "Bolj ko je izdelek specifičen, dražji je," še pove, "kakovostni izdelki pa so na voljo tudi po dostopnih cenah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.