Magazin > Lepota & telo
1441 ogledov

Preprečite pikice in rdečico

S pravim pristopom bo tudi vaša koža mehka in gladka. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Neprijetne poškodbe kože, ki nastanejo ob britju in voskanju, lahko ublažite ali preprečite s pilingi in hladilno kremo.
Pred depilacijo ni treba narediti pilinga, saj tako z britjem kot voskanjem odstranimo vrhnji, mrtvi sloj kože, ki se sicer odstranjuje s pilingom.
Martina Borščak, kozmetičarka

Čas kratkih hlač, kopalk in prosojnih oblačil zahteva popolno kožo, ki pa jo redno britje ali voskanje odvečnih dlačic rada vzdražita. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako čim lažje do gladke kože brez vraslih dlačic, rdečih pikic in drobnih poškodb.

Piling le pri vraslih dlakah
Ob redni negi kože posebna priprava na odstranjevanje dlačic ni potrebna. "Pred depilacijo ni treba narediti pilinga, saj tako z britjem kot voskanjem odstranimo vrhnji, mrtvi sloj kože, ki se sicer odstranjuje s pilingom," pravi kozmetičarka Martina Borščak. "Drugače je pri vraščanju dlak – tu je treba narediti piling, da dlaka lahko sploh lahko pride na površino," pojasnjuje.

Pomagajte si z alojo
Če je koža preobčutljiva in se po depilaciji pojavijo rdeče pikice, Borščakova svetuje, da na prizadetem mestu uporabite gel z aloe vero ali se namažete z
bepanthenom, ki razdraženost kože umiri. Ob tem ni odveč poudariti, da takoj po depilaciji kože ni dobro izpostavljati soncu. Raje vsaj nekaj ur počakajte v senci.

Upočasnite rast dlak
Drogerije in lekarne ponujajo izdelke, namenjene zaviranju rasti dlak po depilaciji. "Po pogovoru s strankami in na podlagi lastnih izkušenj lahko rečem, da tovrstne kreme res zavirajo rast dlak," pravi Borščakova. Kreme so večinoma zasnovane tako, da razgrajujejo keratin, ki je osnovna sestavina dlak. Nekatere so namenjene uporabi po britju in obenem kožo pomirijo, druge pa so nadomestek losjona za telo in jih lahko uporabljate vsak dan oziroma v skladu z navodili proizvajalca. Cene teh izdelkov so primerljive s cenami krem – v povprečju stanejo deset evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.